HSM Karargah Komutanlığı’ndan gerillalara kutlama mesajı

İşgalci Türk ordusuna karşı başarılı eylemler gerçekleştiren gerillalara kutlama mesajı gönderen HPG, “Zap ve Avaşîn alanlarında büyük bir fedakarlık ve cesaretle savaşan arkadaşları saygı ve sevgi ile selamlıyor, üstün başarılar diliyoruz” dedi.

Halk Savunma Merkezi (HSM) Karargah Komutanlığı, gerçekleştirdiği başarılı eylemlerden dolayı Medya Savunma Alanları Sevk İdare Komutanlığına kutlama mesajı gönderdi.

“Faşist ve soykırımcı Türk devletinin Zap ve Avaşîn alanlarına yönelik gerçekleştirmiş olduğu işgal saldırısına karşı Medya Savunma Alanları’ndaki gerilla güçlerimiz Apocu fedai ruhla düşmana her gün darbe üstüne darbe vurmaktadır. Savaş tünellerinde yaratıcı taktiklerle düşmana ağır darbeler vurarak, onun ilerleyişini durduran kahraman gerillamızın ve profesyonel hareketli timlerimizin Apocu vuruş tarzıyla gerçekleştirmiş olduğu başarılı eylemler faşist Türk ordusunda ciddi kırılmalara yol açmaktadır. İşgalci Türk ordusu profesyonel gerilla güçlerimiz karşısında elindeki bütün savaş tekniğini ve kimyasal silahları kullanmasına rağmen çaresiz kalmaktadır. Zap ve Avaşîn alanlarında gerilla güçlerimizin göstermiş olduğu üstün performans Zap ve Avaşîn alanlarını düşman için büyük bir bataklığa dönüştürmektedir.

En son 11 Mayıs gecesi Zap eyaletimize bağlı Şehîd Şahin tepesinde profesyonel gerilla güçlerimiz tarafından işgalci Türk ordusuna ait Skorsky tipi bir helikopterin düşürülmesi Apocu vuruş tarzının sonuç alıcılığını bir kez daha göstermiştir. Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi temelinde düşmana karşı fedai bir tarzda savaşıp, hemen her gün düşmana darbe vurup, onun çöküşünü hızlandıran, üstün bir performans göstererek bu eylemi ve bütün başarılı eylemleri gerçekleştiren, eylemlerde rol oynayan ve emek veren savaşçı ve komutan arkadaşlarımızı kutluyoruz.

Bundan sonraki süreçte de zengin gerilla taktikleri ve kahraman şehitlerimizin yüksek saldırı ruhu temelinde faşist Türk ordusuna karşı gerçekleştireceğiniz eylemlerde daha büyük başarılar elde edeceğinize olan inancımızı ifade ediyor, Zap ve Avaşîn alanlarında büyük bir fedakarlık ve cesaretle savaşan arkadaşları saygı ve sevgi ile selamlıyor, üstün başarılar diliyoruz.”