'Kadınlar Jin, Jiyan, Azadî devrimiyle özgürleşecek'

Doğu Kurdistan Genç Kadın Birliği, "Kadınlar 'Jin, Jiyan, Azadî’ devrimi ile özgürleşecek" dedi.

Doğu Kurdistan Genç Kadın Birliği, ‘Jin, Jiyan, Azadî’ devriminin yıl dönümü vesilesiyle açıklama yaptı.

Açıklamada tüm genç kadınlara Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için mücadeleyi yükseltme ve ‘Jin, Jiyan, Azadî’ ayaklamasının yıl dönümü vesilesiyle yapılacak eylemlere katılım çağrısında bulunuldu.

Açıklamanın devamında, "Tüm dünya, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özellikle kadın özgürlüğü konusundaki tezlerinin önemini gördü. Bu nedenle Önder Öcalan’ın özgürlüğü kadınların özgürlüğü anlamına geliyor. Kadınlar Önder Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için mücadele etmeyi ve fikirlerini yaymayı asli görevleri olarak görüyor” denildi.

Açıklamada şunlar da belirtildi: "Biz genç kadınlara düşen sorumluluklar oldukça fazla. Devrimci halk savaşı stratejisinin yerine getirilmesi ve Önder Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması mücadelemizin zafere ulaşma nedenidir. Bu nedenle Önder Öcalan’ın doğru anlamalı ve ‘Jin, Jiyan, Azadî’ ayaklanması ile tüm dünyadaki kadınların özgürlüğünü sağlamalıyız. Kadınların birliği ile kadın yoldaşlığını her zaman öne çıkaralım. Bu temelde ayaklanmanın yıl dönümü etkinliklerine en güçlü şekilde katmalı ve eylemlerimizle 21’inci yüzyılda nasıl adım adım ilerlediğimizi göstermeliyiz.”