Kadro ve para için HDP’ye saldırıyorlar

HDP Hakkari İl Eşbaşkanı Lokman Özdemir, HDP’nin önüne gelip eylem yapanların birçoğunun çocuklarının dağa gitmediğini, kullanıldıklarını söyledi.

HDP’nin Amed, Van ve Hakkari İl binaları önüne gönderilenlerin, devlet birimleri ile kadro ve para anlaşması yaptığı, son olarak 19 Ağustos’ta Hakkari İl binasına saldıklarının da bunlardan ibaret olduğu bildirildi.

Hakların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari İl Eşbaşkanı Lokman Özdemir, yaklaşık iki yıldır bazı kişilerin HDP’nin önüne sürüldüklerini söyledi. Özdemir, “Partimize ve halkımıza hakaret, haksızlık ve düşmanlık yapıyorlar” dedi.

HDP’nin önüne gelenlerinin birçoğunun çocuklarının dağa gitmediğini söyleyen Özdemir, “Elimizde bunların kanıtları da, isimleri de var. İsteyenlere isimleri söyleyebiliriz. Bu insanların çocukları dağa gitmediği halde niye HDP’nin önüne getirip HDP’ye hakaret ettiriyorlar. Bir kısmı devletten kadro almak için katılıyor, bir kısmı da anlaşmalı provokatördür. Bize hakaret ederek, kışkırtarak onlara saldırmamızı planlıyorlar. Biz bunların oyunlarına gelmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

HAKKARİLİ BİLE AZ

Hakkari’de HDP’nin önüne gönderilenlerin çoğunun Hakkarili bile olmadığını kaydeden Özdemir, şunları ekledi: “Artık gelmelerini istemiyoruz. Bu savaşın bir an önce durmasını ve ölümlerin son bulmasını istiyoruz. Çocuklarının dağa gittiğini iddia edenler de bunlara tenezzül etmesin, kanın durması için mücadele etsin.”