Kandil halkı: KDP’nin tavrı savaş anlamına geliyor

Binere Qandil halkı KDP’nin Zinê Wertê alanına güç göndermesini protesto etti.

Binere Qandil halkı, KDP’nin Zinê Wertê alanına güç göndermesini protesto etmek amacıyla bir yürüyüş düzenledi. Zergele köyüne kadar devam eden yürüyüşte sık sık, “Kahrolsun ihanet” sloganları atıldı.

Kandil Halk Meclisi’nin organize ettiği yürüyüşte PKK, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri taşınırken, sık sık, “Kahrolsun ihanet”, “Yaşasın Kürt halkının birliği”, “Çık çık Türk askeri çık” sloganları atıldı.

Zergele köyünde ise bir açıklama yapıldı. “Düşman her zaman Kürtlerin arasındaki çelişki ve sorunların tekrarından faydalanıyor. Kendi amaç ve çıkarları için aşiret ile kabileleri kendisiyle bağlamıştır” denilen açıklamada, Kürtlerin özgür ve özerk yaşamasına da engel oldukları belirtildi.

Bir grup hain, işbirlikçi ve kendini Kürt gibi gören odakların düşmanın elini tuttuğu, toprak ve vatanı peşkeş çektiği de kaydedilen açıklamada şunlar dile geldi: “Coronavirüsün etkilerinin bu kadar yoğun olduğu bir süreçte KDP Türkiye’nin eliyle coronavirüse karşı tedbir almak adı altında kardeş kavgası çıkarmaya çalışmaktadır. Bu gerçeğin bir örneği saldırı ve ambargo altında olan Mahmur Mülteci Kampı, Şengal’e yapılanlarda görülüyor. Sivil halk katlediliyor, yaralanıyor, ajanlar ile gerilla alanları deşifre edilmeye çalışılıyor.”

ZİNÊ WERTÊ’DE YAPILANLAR BEHDİNAN VE BRADOST’TA DA YAPILDI

Zinê Wertê’nin bölgedeki en sakin alan olduğuna dikkat çekilen açıklamada, “KDP’nin alana ağır silahlarını sevk etmesi savaş anlamına geliyor. Bu da Türk devletinin işgal planıdır. Zînê Wertê’de şu an yaşanılanlar 2018 ve 2019’da Behdinan ve Bradost’ta da yaşandı. Bu alanlar Türk devletinin eline geçti. Sonuç olarak da yüzlerce köy yıkıldı, bir sürü halk şehit düştü ya da yaralandı” denildi.

Binarê Qendîl halkının kardeş kavgasına karşı olduğu da vurgulanan açıklamaya şöyle devam edildi: “Zînê Wertê güvenli bir bölge olduğu için güç sevk edilmesine gerek yoktur. Tüm siyasi parti, insan hakları örgütleri ve özgürlük isteyenlere çağrımız kardeş kavgasına engel olmalarıdır. Türk devletinin Kandil’i işgal planlarına, oyunlarına gelmesinler. Biz hiçbir şekilde işgali kabul etmeyeceğiz ve topraklarımızı savunacağız.”