Karayılan'dan Ebuzeyd Abdullah için başsağlığı mesajı

29 Ağustos'ta şehit düşen Ebuzeyd Abdullah’ın ailesine başsağlığı mesajı gönderen Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanı Murat Karayılan Öz savunmanızı güçlendirerek düşmana karşı daha büyük bir öfkeyle mücadele edilmelidir” dedi.

Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanı Murat Karayılan, işgalci Türk devletinin Maxmur’a yönelik saldırısında 29 Ağustos'ta şehit düşen Ebuzeyd Abdullah’ın ailesine başsağlığı mesajı gönderdi.  

Murat Karayılan’ın başsağlığı mesajında şunlar belirtildi:

“Saygıdeğer şehit ailesi;

İşgalci Türk devletinin korkak saldırısı sonucunda Ebuzeyd yoldaşın şehit düştüğünü büyük bir üzüntüyle duymuş bulunuyoruz. Hareketimizin yönetimi adına tüm aile bireylerine, Maxmur halkına, yurtsever milislerimize ve Kürdistan halkına başsağlığı diliyorum. Hareket olarak acınızı paylaşıyoruz. Şehitler için verdiğimiz sözü bir kez daha yeniliyoruz. Kanı asla yerde kalmayacak.

 Ebuzeyd yoldaş, devrim hareketimizde emek sahibidir. Yaklaşık 35 yıllık bir emeği geçmiştir. Şahsen devrimci ve yurtsever Ebuzeyd yoldaşı 29 yıldır tanıyorum. Birçok emeğine, çalışmasına ve cesaretine tanıklık ettim. Yurtseverliği ve ülkesine olan bağlılığıyla büyük bir örnekti. Ebuzeyd yoldaş, yurtseverliğin, yiğitliğin ve fedakârlığın sembolüdür.

Botan’ın Dêrahînê köyünden ve Goyi aşiretinden olan Ebuzeyd yoldaş mücadelesiyle Botan’ın yurtseverliğinin temsiliyeti olduğunu ortaya koydu. Dürüstlüğü, saflığı ve duruşuyla insanlığın ve yoldaşlığın değerlerini temsil etti. Bir yurtsever ve yoldaş olarak Şehit Ebuzeyd Önder Apo’ya, Kürdistan’a ve şehitlere bağlı bir insandı. Hiçbir şey onu bu bağlılığından alıkoyamazdı.

Bunca yıl devrim çalışmalarında dürüstçe, fedakarca ve büyük bir cesaretle çalışmalar sürdürmek kolay değildir. Düşmanımız Şehit Ebuzeyd’in neyi temsil ettiğini iyi biliyor. Nasıl bir yurtseverliği temsil ettiğini düşman iyi bilmektedir. Şehit Ebuzeyd’e yönelik yapılan saldırı, bu anlamda sıradan bir saldırı değildir. Çok yönlü ve planlı bir saldırı olarak ele alınmış ve hayata geçirilmiştir. Düşman, Şehit Ebuzeyd şahsında Mexmur halkının yurtseverliğini hedef almıştır.

Esas hedef Maxmur’un, Botan’ın yurtseverlik çizgisidir. Aynı gün Kifri’de yurtsever Mamoste Şemal’in de hedef alındığına tanıklık ettik. Mamoste Şemal şahsında da Soran halkının yurtseverliği hedef alındı.

 Düşman, kamp halkının yurtseverliğinden ve duruşundan korkmaktadır. Bu nedenledir ki yurtseverliğin sembolü olan Şehit Ebuzeyd’i hedef aldılar. Nasıl ki geçtiğimi sene Rojava’nın yurtseverliğinin sembolü olan Yusuf Gulo hedef alınmışsa şimdi de kampta Şehit Ebuzeyd’i hedef alıyorlar. Bu saldırılarla kamp halkının temsil ettiği yurtseverliği darbelemek ve tasfiye etmek istiyorlar.

Bu saldırılara karşı onuru büyük bir fedakarlıkla temsil eden Şehit Rustem Cudi Mülteci Kampı halkı başta olmak üzere Kürdistan halkı Şehit Ebuzeyd gibi şehitlerin yolunda ilerlemeli ve mücadeleyi yükseltmelidir. Öz savunmanızı güçlendirerek düşmana karşı daha büyük bir öfkeyle mücadele edilmelidir.”