Karayılan: 4 Nisan özgürlük yürüyüşünün doğum günüdür

HSM Karargah Komutanı Murat Karayılan: 4 Nisan, Önder Apo'nun doğum günü aynı zamanda yeni bir fikir, felsefenin doğumudur, Kurdistan'ın varlık ve özgürlük yürüyüşünün doğum günüdür. Halkımızın, halkların özgürlük mücadelesinin doğum günüdür.

Halk Savunma Merkezi(HSM)  Karargah Komutanı Murat Karayılan, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü vesilesiyle Gerilla TV’ye konuştu.

Murat Karayılan şunları belirtti:

“Gerilla TV'nin değerli izleyicileri, sizleri saygı ile selamlıyorum. Kurdistan Özgürlük Gerillası adına Merkez Karargah olarak 4 Nisan Önder Apo'nun doğum gününü Önder Apo'ya kutluyor, selam ve saygımızı sunuyoruz. Önder Apo'nun doğum gününü tüm arkadaşlara, Kurdistan ve kadınlara, halkımız ile halklara kutluyoruz. 4 Nisan kuşkusuz sadece bir kişinin doğum günü değildir. 4 Nisan, Önder Apo'nun doğum günü aynı zamanda yeni bir fikir, felsefenin doğumudur, Kurdistan'ın varlık ve özgürlük yürüyüşünün doğum günüdür. Halkımızın, halkların özgürlük mücadelesinin doğum günüdür. Bundan dolayı halkımız, Kürt kadınları, özgürlükçü kadınlar bu doğum gününü kendi doğum günü olarak görüyor. Bu yerinde ve doğru bir yaklaşımdır. Çünkü 4 Nisan'da gerçekleşen doğum Kurdistan'da fikir, düşünce, hareketlilik ve mücadele açısından yeni bir süreci başlattı.

Halkımızın tarihinde birçok serhildan yaşandı ve bu serhildanların liderleri de oldu. Her bir lider de tarihte yer edindi. Ancak zamanın bilimine göre fikir, düşünce ve yeni bir paradigmayı yaratabilen tek lider Önder Apo'dur. Önder Apo Mezopotamya kültür ve tarihinin derinliklerinden, halkların kültüründen tarih ve bugünü birleştirerek yeni paradigma ile tarih sahnesine çıktı. Önder Apo paradigması özgür topluma, demokratik topluma, kadın devrimine, ekolojik devrime yeni bir çerçeve sunuyor. Kürt kadınını, Kürt halkını Kurdistan'da güç ve irade haline getirdi. Kapitalist moderniteye karşı geliştirdiği demokratik modernite ile yeni seçenek sundu. Bu tüm halklara yeni bir çareyi oluşturuyor. Dolayısıyla 4 Nisan'da gerçekleşen doğumun bizler, halkımız, halklar ve tüm kadınlar için büyük anlamı var. Sahip çıkmak, kutlamak doğru ve yerindedir.

Bilindiği üzere halkımız bu güne sahip çıkıp kutlamak için Önder Apo'nun köyü Amara’ya yürüyor. Bu yürüyüşte birçok olay, engelleme ve çatışmalar yaşandı. Halkımız birçok şehit de verdi. Özellikle 4 Nisan 2009 tarihinde Mustafa Dağ ve Mahsum Karaoğlan şehadete ulaştı. Bu değerli şehitleri anıyor, anıları önünde saygı ile eğiliyorum. Şehitlere verdiğimiz sözü yeniliyoruz. Halkımız bedel ödedi ancak yolundan dönmedi. Bu temelde Önder Apo'yu sahiplenme kendisini sahiplenme olarak algıladı, bedel ödedi ancak geri adım atmadı. Halkımıza, tüm demokrasi ve özgürlük güçlerine, halkların kardeşliği ile eşitliği adına mücadele edenlere, özgür kadın, özgür toplum adına hareket edenlere Önder Apo kimlik oldu, çerçeve oldu. Bundan dolayı sahiplenme doğrudur. Önder Apo'nun çizgisinde tereddüt etmeden mücadele eden Kurdistan Özgürlük Gerillası adına 4 Nisan’ı bir kez daha Önder Apo’ya, tüm halkımıza, Kurdistan kadınlarına kutluyor, özgürlük mücadelelerinde Önder Apo ve Kurdistan'ın özgürlüğü için mücadele eden herkese kutlu olmasını diliyoruz. 4 Nisan doğum günü kutlu olsun.”