Karslılardan Bilgen’in gözaltına alınmasına tepki

Kars Belediyesi Eşbaşkanı Ayhan Bilgen’in gözaltına alınmasına tepki gösteren Karslılar, “Çalmayanı ve çalışanı bırakmazlar” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) yöneticilerine yönelik operasyon kapsamında dün gözaltına alınan Kars Belediyesi Eşbaşkanı Ayhan Bilgen ve Kars halkı ile dayanışmak için kentte bulunan HDP’li seçilmişler belediyenin asfaltladığı ve yollarına kaldırım döşediği mahallelilerle bir araya geldi.

Belediye Eşbaşkanı Şevin Alaca, HDP milletvekilleri Şevin Coşkun, Gülistan Kılıç Koçyiğit, Habib Eksik, Abdullah Koç, Murat Sarısaç ve il eşbaşkanlarının da aralarında bulunduğu HDP’li grup, ilk önce kaldırım ve asfaltlama çalışmalarının yapıldığı Şehitler Mahallesi’nde halkla bir araya geldi. Evlerinin balkonlarından ve kapı önlerinde halkla sohbet eden HDP’liler kaldırım çalışmalarının devam ettiği yerde işçilerle birlikte kaldırım taşı döşedi.

Evinin sokağında asfaltlama çalışması yapılan mahalle sakinlerinden bir kişi, şimdiye kadar bir çivinin dahi çakılmadığı kentte HDP’li belediye sayesinde yollarının yapıldığını belirtti. Çöplerinin günlük olarak alındığını ve caddelerin temizlendiğini ifade eden yurttaşlar, belediyenin çalışmalarından çok memnun olduklarını dile getirdi.

HDP’liler ardından asfaltlama çalışmasının yapıldığı Hafız Paşa Mahallesi’ne geçti. Burada HDP’lilerle evinin balkonundan sohbet eden bir kişi, Ayhan Bilgen’in gözaltına alınmasından dolayı çok özgün olduklarını belirtti. 15 yıldır yapılmayan yollarının ilk defa HDP’li belediye sayesinde yapıldığını ifade eden Karslı, “İlk defa çöplerimiz düzenli alınıyor. Ben HDP’li de değilim. Kürt de değilim ama çalışanın hakkını vermek lazım. Tek temennimiz Ayhan Bilgen’in tekrar aramızda olmasıdır. Ben 17 yıldır Kars’ta yaşıyorum, ilk defa bu kadar güzel çalışan birini gördüm. Daha önceki belediye başkanlarını da gördüm, ben çok siyasetle ilgili olan biri de değilim ama çalışanı gerçekten de görüyoruz” dedi.

HDP’lileri mahallede karşılayan Hafız Paşa Mahallesi muhtarı Şükrü Toruman ise, “Bilseydim bu yolun yapılmasına izin vermezdim. Yaptırmazdım. Çalışanı ve çalmayanı bırakmıyorlar. Gitmesi gereken Ayhan Bilgen değil ondan öncekilerdi. Yol çalışmasını 25 yıl sonra ilk defa başkanlarımız sayesinde mahallemizde gördük. Ayhan Bilgen’in gözaltına alınmasından özgünüz. Bilgen’i gözaltına almalarında haklı bir yanı yok. Haksız bir şekilde gözaltına alındı. Şehrimize güzel şeyler yapıyordu. Şehir güzelleşmeye başladı. Bu şehir yeniden inşa ediliyordu. Ayhan Bilgen dürüst bir insan, inşallah yeniden aramızda olur” diye konuştu.