Katledilen Şemal’in oğlu: Saldırıyı MİT yaptı

Kifri’de 28 Ağustos günü uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Tevgera Azadi Yönetim Kurulu Üyesi Mamoste Şemal’in (Suheyl Xurşid Eziz) oğlu Renc Suheyl saldırının MİT tarafından gerçekleştirildiğini belirtti.

Tevgera Azadi Yönetim Kurulu Üyesi Mamoste Şemal (Suheyl Xurşid Eziz), evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti.

Mamoste Şemal için Kifri’de taziye çadırı kuruldu. Taziyeleri kabul sırasında RojNews’e konuşan Mamoste Şemal’in oğlu Renc Suheyl, “Dün saat 12.30’da babam işten dönerken onu daha önce de takip eden 2 kişi tarafından silahlı saldırıya uğrayarak evimizin önünde katledildi” dedi.

Bu saldırının Türk MİT’i tarafından ajanların yardımıyla gerçekleştirildiğini söyleyen Suheyl, “Yetkililer suçluları yakalamaya çalışıyor ancak olayı gerçekleştirenler çoktan kaçtı. Şimdiye kadar da kimse yakalanmadı” diye ekledi.

Renc Suheyl, aile bireyleri olarak babalarıyla yaşamı boyunca gurur duyduklarını ve bundan sonra da gurur duymaya devam edeceklerini kaydetti.