Kayyum belediyesinden 70 bin yandaşa tatil kıyağı

Türkiye ve Kurdistan halkları ekonomik sorunlarla mücadele ederken, Wan’da kayyum belediyesi sadece 2023 yılının ilk 9 ayında AKP ve MHP’li olduğu öğrenilen 70 bin kişiyi belediyenin imkânları ile tatile götürdü.

Türkiye’yi siyasal ve toplumsal alanda krize sokan ve şimdi de ekonomik darboğazın içine koyan AKP-MHP hükümetinin kayyumları da, Kürt illerinde gasp ettikleri belediyelerin imkânlarıyla AKP ve MHP’lilere yaranmak için çaba gösteriyor. Wan’da sadece bu yılın ilk 9 ayında yapılanlar da bunu net bir biçimde ortaya koyuyor.

Son olarak geçtiğimiz Cumartesi günü kayyum tarafından yönetilen Büyükşehir Belediyesi Yazı İşleri Daire Başkanlığı, yaklaşık 50 kişiyi Sêrt’e, geziye götürdü. Geziye katılan 50 kişi, belediye bütçesinden büryan yedi. Geziye götürülen AKP’li 50 kadının yol yemek konaklama masrafları da belediye tarafından karşılandı. 

AKP ve MHP Van Kadın Kolları da bu hafta Karadeniz turuna çıktı. Bu tur da belediyenin bütçesinden karşılanacak. AKP ve MHP Van İl Örgütleri, bu gezilerle yerel seçimler öncesi çalışanlarına moral vermek istiyor.

Sadece 2023 yılında 70 bin kişi, gezi adı altında çeşitli şehirlere götürüldü. Her otobüsün gidiş geliş maliyeti ise yaklaşık 250 bin TL civarında. Bu durumu belgeleyen evraklar ise geçtiğimiz günlerde kamyonlarla taşınarak imha edildi.