Kayyum Hakkari halkına hizmet etmiyor

Hakkari Belediyesi, kayyum gaspıyla birlikte asker, polis ve AKP’lilerin belediyesi haline geldi.

AKP-MHP iktidarı tarafından 2019’da gasp edilen, üç yıldır hiçbir hizmet yapmayan Hakkari Belediyesi’nin etrafı zırhlı polis araçları ve beton bariyerlerle çevrilerek halktan izole edilmiş durumda. Kayyum yönetimindeki belediye, sadece iş birlikçilerin hizmetinde.

HDP, 31 Mart 2019’da oyların yüzde 60’nı alarak birinci parti olmuştu. Hakkari Belediyesi, HDP ile birlikte halkın belediyesiydi. Kayyum atandıktan sonra Hakkari halkı herhangi bir hizmet alamıyor. Karakola çevrilen belediye üç yıldır halka da kapalı. Zırhlı araçlar ve beton bariyerlerle çevrili olan belediye binasına insanların yaklaşması bile gözaltı gerekçesi sayılabiliyor.

Hakkari halkına hiçbir şekilde hizmet yapmayan Hakkari Belediyesi, AKP-MHP yandaşlarının rant merkezi haline geldi. Kent merkezinin en işlek caddeleri, ara sokaklar başta olmak üzere tüm mahalle yolları harabe durumda. Çöpler günlerce, bazen haftalarca toplanmıyor. Temiz su kaynakları bakımından zengin olmasına rağmen Hakkari halkı  temiz suya ulaşamıyor. Kayyum, birçok mahalleye hafta bir içme suyu veriyor. İçme suyunun gelmediği günlerde kayyum halka dağıttığı su için para alıyor.

ANF’ye konuşan, güvenlik gerekçesiyle adını açıklamak istemeyen bir vatandaş, şunları dile getirdi: “HDP ile birlikte Hakkari Belediyesi adeta halkın evi gibi olmuştu. Özellikle Türkçe bilmeyen kadınlar ve annelerimiz belediyede kendi ana diliyle işlerini sorunsuz anlatırlardı. Bugün özellikle kadınlar ve gençler belediyenin kapısının önünde geçemez hale geldi. İşi belediyeye düşenler bile korkarak gidiyor. Çünkü belediyenin her tarafı zırhlı araçlar, silahlı kişiler bulunuyor. HDP ile halkın belediyesi kayyumla birlikte asker, polis ve yandaşların belediyesi haline geldi.”