Kayyum halk pazarını da sattı

Yüksekova kayyumu, HDP’li Gever Belediyesi döneminde kurulan ve belediyenin mülkü olan Halk Pazarı’nı 11 milyon 900 bin liraya sattı.

Gasp edilen HDP’li Gever Belediyesi’ne atanan kayyum, belediyenin mallarını satmaya devam ediyor. 

İlk kayyum döneminde 680 milyon TL borç altına sokulan Gever Belediyesi’nin şu anki borcu 1 milyar TL’nin üzerinde  ama hiçbir hizmet de sunulmuyor; şehir merkezi ve mahallerde yol ve su sorunu devam ediyor.

Yerin kayyum atanan HDP Gever Belediye Eşbaşkanı İrfan Sarı, kayyumun, belediyeyi Türkiye’deki büyükşehirlere eş değer bir borcun altına soktuğunu belirterek, “Önümüzdeki seçimlerde halkın belirleyeceği adayların, yani HDP’li adayların kazanacağı açık. HDP’li belediyeyi iş yapamaz duruma getirmek, adeta bir çıkmazın içine sokmak, her taraftan idari ve icra yönelimlerin olmasını sağlamak için borç batağına sürüklüyorlar” dedi.

Halk Pazarı’nın geçmiş dönem belediye başkanı Hatem İke tarafından belediyeye kazandırıldığını hatırlatan Sarı, şöyle konuştu: “Halk Pazarı’nda çalışan kesim genellikle dar gelirliydi. Orada iş yapanlar, kayyum tarafından çıkarıldı ve daha sonra yıktırıldı. Daha sonra bu alan belediye temizlik işleri müdürlüğü tarafından kullanılıyordu. Belediyenin en büyük taşınmaz mülkü olan Halk Pazarı, kayyum tarafından 11 milyon 900 TL’ye satıldı. Şu an belediyenin borcunun 1 miyar TL’yi geçtiğini tahmin ediyoruz. Belediyede şeffaf bir yönetim yok ve hiçbir şekilde kamuoyuyla paylaşılmıyor. Kayyum belediyeciliği bilindiği üzere halkın iradesinin hiçe sayıldığı bir yönetim tarzıdır. Kent üzerinde planlama yaparken ileriyi gözetmez. Dolasıyla orada alacağı maaşı ve ona atfedilen görevlerini icra eder. Halkın beklentilerini karşılamaktan uzaktır. Görüldüğü üzere varlıklarını tüketen, merkezi hükümetin kaynaklarını kullanmayan bir tutum içindedirler.”