Kayyum ve eşi Başkale’den memnun!

Gasp edilen HDP’li Başkale Belediyesi’ne kayyum olarak atanan Kaymakam Asım Solak’ın eşi Esra Solak da Eğitim Şube Müdürlüğü’ne atandı. Solak, rant ve kırımla meşgulken Şube’ye uğramayan eşi de AKP çalışmalarıyla meşgul.

HDP, son yerel seçimlerde Van’ın Elbak (Başkale) ilçesinde yüzde 85 civarında bir oyla belediyeyi kazandı. AKP-MHP hükümeti Başkale Belediyesi’ni de gasp ederek, kayyum atadı. Kaymakam Asım Solak göreve gelir gelmez kendine ve denetimine aldığı belediye görevlileri ile ilçede gasp ve talana  başladı. Kayyumla beraber eşi Esra Solak da Başkale Milli Eğitim Şube Müdürlüğü’ne kayyum olarak atandı.

MAKAM ARACI VE EMİR ERLERİ

Başkale’ye geldiği günden beri resmi görevine gitmeyen Esra Solak’ın emrine belediye tarafından makam aracı tahsis edildi,  2 belediye personeli de hizmeti için görevlendirildi.

Bu makam aracıyla AKP’nin çalışmalarına katılan Esra Solak’a milli eğitim müdürleri de dayanmıyor. Başkale’de son bir yılda dört defa milli eğitim müdürü değişikliği yapıldı.

ÜÇ AYAKLI ŞEBEKE

Kayyum Asım Solak, ilçedeki dengeleri de gözeterek AKP İlçe Başkanı Muğdat Sarıhan ve korucu başı İskender Ertuş (kendisini aşiret lideri olarak tanıtıyor) ile birlikte yönetiyor. Başkale Belediyesi bu sayede bankamatik personellere bol bol ödeme yapıyor.

Duruma itiraz eden personeller Sarıhan ve Ertuş’un gazabına uğruyor. Belediye ihaleleri de peşkeş çekiliyor. Bu şebeke ve ‘müteahhitleri’ ya ihaleleri alıyor ya da ‘çıkma’ adı altında alabilenlerden haraç koparıyor.

AMED PARKI’NI YIKTI

Amed Büyükşehir Belediyesi eski Eşbaşkanı Osman Baydemir’in büyük destekleriyle 2012’de yapılan ve Başkale’nin ilk park alanı olan AMED Parkı ise kayyumun talimatları doğrultusunda yıkılarak, içinde bulunan tüm ağaçlar kökünden sökülüp tahrip edildi.

Parkın içinde lise öğrencilerine hizmet veren etüt salonu binası, açık hava tiyatrosu da yıkıldı. Milyonlarca lirayla kurulamayacak parkın yerine ise belediye binası inşaatı yapıldı. Halbuki bina, parkın hemen yanındaki boş itfaiye binası yerine yapılabilirdi. Belediyeye ait taşınmazlar da bağış adı altında Müftülük ve Milli Eğitim’e verildi.