Kayyumdan satılık mahalle: Yenicami

Kayyum tarafından yönetilen Wan Büyükşehir Belediyesi, Edremit İlçesi Yenicami Mahallesi'nde bulunan 36 adet taşınmazı satışa çıkardı. Bu şekilde neredeyse tüm mahalle satışa çıkarılmış oldu.

Uzun yıllardır kayyum tarafından yönetilen Wan Büyükşehir Belediyesi Emlak ve İstimlak Daire Başkanlığı, Mülkiyeti Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na ait Edremit İlçesi Yenicami Mahallesi'nde bulunan 36 adet taşınmazı değerinin çok altında fiyatlarla satışa çıkardı.

Mahallenin satış işleri Van Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonu'nda 20 Ekim Çarşamba günü saat 10:00’da, İpekyolu İlçesi Seyit Fehim Arvasi Mahallesi Van Büyükşehir Belediyesi D Blok 2. Kat Encümen Toplantı Salonu'nda yapılacak. 

Kayyum belediyesi iki mahallenin satışını ilan.gov.tr’den satışa çıkarırken, belediye hizmet binasının kapısına da satılacak taşınmazın fiyatlarını yazdı. Satış işleminin başında ise ismi sık sık yolsuzluklarla gündeme gelen Emlak istimlak daire başkanı Sinan Özdemir ve Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanı Mucip Güven bulunuyor.

2016 yılından bu yana kayyumlar tarafından Wan Büyükşehir Belediyesi'nin yaklaşık 5 milyar TL borcu olduğu ortaya çıktı. Kayyum belediyesi HDP’nin kazanmasına kesin gözüyle bakılan yerel seçimler öncesi bütün taşınmazları satarak yönetimi alacak olan HDP’ye ait bir taşınmaz bırakmak istemiyor.

Kayyum belediyesi Ağustos ayında da Edremit ilçesindeki 13 arsa ve içerisindeki yapıları da satılığa çıkmış, tek kararla ilçede toplam 213.457 metrekare alanı satışa çıkarmıştı. Satışa çıkarılan arsaların bazılarının üzerinde park, otobüs terminali, düğün salonu ve diğer yapılar bulunuyor.