Kayyumun gasp ettiği Vanspor mahkemelik oldu

AKP’li Servet Yenitürk hakkında, Vanspor’u başkanı olduğu şirketi hileli yollarla borçlandırma, sahte senetlerle tanzim suçları işlediği gerekçesiyle Van Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

Türkiye 2. Liginde mücadele eden Vanspor Kulübü Derneği’nin AKP’liler tarafından nasıl dolandırıldığı, Van Cumhuriyet Savcılığına yapılan suç duyurusuyla bir kez daha ortaya çıktı. Daha önce Vanspor’a kayyum olarak atanan AKP’li Servet Yenitürk; resmi belgede sahtecilik, görevini kötüye kullanma ve nitelikli dolandırıcılık suçlamalarından mahkemelik oldu.

Servet Yenitürk’ün bunları kendi yönetiminden bile gizlediği ve Vanspor’u kullanarak sahibi olduğu Hat İnşaat Temizlik Otomasyon İletişim ve Telekomünikasyon Hizmetleri Sanayi Ticaret Lmt. Şirketine milyonlarca TL para aktardığı anlaşıldı.

VANSPOR’U SAHTE BONO İLE DOLANDIRDI

Vanspor Futbol Kulübü Derneği tarafından Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan suç duyurusunda: “Şüpheli Servet Yenitürk, usul ve yasalara aykırı bir şekilde spor kulübü adına kendi şirketi olan Hat İnşaat Otomosyon İletişim ve Telekomünikasyon Hizmetleri Sanayi Ticaret Lmt. Şirketine 22.08. 2019 tarihli ‘Protokol’ başlıklı sözleşme imzalamış ve bu sözleşmeye istinaden spor kulübünü borçlandırmak suretiyle borçlusunun spor kulübü, alacaklısının kendi şirketi olduğu 22.08.2019 tanzim, 31.12.2021 vade tarihli ve 2,000.000.00 TL tutarında bono tanzim etmiştir. Belirtilen bono ve protokol konusunda yönetim kurulu kararı alınmadığı gibi bu belgeler aşağıda belirteceğimiz ihtiyati haciz sürecine denk şüpheli tarafından gizlenilmiştir. Şüpheli Servet Yenitürk bu yollarla kulübü borçlandırmış ve kulübü büyük zarara uğratmıştır” ifadelerine yer verildi.

KIZININ ŞİRKETİ ÜZERİNDEN BORÇLANDIRDI

AKP’li Yenitürk, tüm bunlara hukuki görüntü vermek amacıyla şirketi adına kızına vekalet vermiş.

Yapılan suç duyurusunda ayrıca Yenitürk’ün, daha önce hakkında nitelikli dolandırıcılıktan açılan davada ise 2.000.000.000 TL bedelli sahte yediemin senedi belge ile mahkemeyi yanılttığı ve kulübü bir kez daha zarara uğrattığı ifade edildi.

Bunlarla yetinmeyen Yenitürk, sahibi olduğu şirkette kızı Yeşim Yenitürk’e yetki belgesi vererek Vanspor ile sponsorluk anlaşması imzalayarak 10 milyon TL’lik rant elde etti. Yenitürk, bu işlemleri de kendi yönetiminden onay almadan yaptı.

Vanspor Kulübü, suç duyurusunda Yenitürk hakkında kamu davası açılmasını talep etti.