KCK’den Şêx Sadreddin için başsağlığı mesajı

Şêx Sadreddin yaşamını yitirmesi dolayısıyla başsağlığı mesajı dileyen KCK, “Bizler de çok değerli bir dostumuzu, yoldaşımızı yitirmenin acısını yaşamaktayız” dedi.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, yaptığı yazılı açıklamada şunları belirtti:

“Başûrê Kurdistan halkımızın özgürlük mücadelesinin öncüsü halindeki Raperin’den çok değerli insanımız, kanaat önderi Şêx Sadreddin hakkın rahmetine kavuşmuştur. Bu vesileyle başta kıymetli yurtseverimiz Şêx Sadreddin’in ailesine, çevresine, takip edenlerine ve tüm halkımıza başsağlığı diliyoruz.

Şêx Sadreddin sömürge statüsünde tutulan bir halkın evlatlarının göstermesi gereken yurtseverlik görevlerini büyük bir sorumluluk ve özveriyle yerine getirmiştir. Bu yönüyle Saddam diktatörlüğüne karşı verilen özgürlük mücadelesinde çok büyük emeklerin sahibi olmuştur. Bugün Başûrê Kurdistan’daki halkımızın kazanımları, en çok da Şêx Sadreddin gibi çok değerli yurtseverlerin direnişçi duruşları sayesinde gerçekleşmiştir. Bir kanaat ve inanç insanı olan Şêx Sadreddin, çevresindekilere, kendisini takip edenlere ve sevenlerine her zaman için iyiyi, güzeli, doğruyu aşılamaya çalışmış, herkesin güzel ahlaklı olması için büyük bir çaba sarf etmiştir. Toplumun tüm değerlerinden yalıtılmaya çalışıldığı böylesi bir süreçte toplumun öz değerleri temelinde varlığını koruması için oldukça değerli bir mücadele vermiştir.

Şêx Sadreddin aynı zamanda Hareketimizin de çok samimi, dürüst ve iyi bir dostu olmuştur. Bizler de çok değerli bir dostumuzu, yoldaşımızı yitirmenin acısını yaşamaktayız. Şêx Sadreddin ulusallıkla bağdaşmayan, parçacı, yerelci, aileci, bireyci siyasi tutum ve davranışlara karşı büyük bir öfke duymuştur. Her zaman için tüm Kürtleri ve Kürdistan’ı bir görmüş, ona göre davranmayı temel bir yurtseverlik ilkesi olarak benimsemiştir. Bu yönüyle sadece Başur Kurdıstan özgürlük mücadelesine değil, genel olarak Kürdistan Özgürlük Mücadelesine de emeği ve katkısı olan büyük bir insandır.

Yaşamı boyunca her zaman hakkın, haklının ve mazlumun safında yer almış böylesi inanç sahibi büyük insanların toplumda gördüğü değeri Hak katında da göreceğine de inanıyoruz. Tekrardan başta ailesi, dostları, çevresi ve takipçilerine baş sağlığı, kendisine de Allah’tan rahmet diliyor, değerli dostumuz Şêx Sadreddin’in anısına bağlılığın bir gereği olarak Kürdistan’ın tümünde özgür yaşamı inşa edeceğimizin sözünü yineliyoruz.”