KCK: Qazi Muhammed ve arkadaşlarının özlemleri mutlaka gerçekleştirilecek!

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, İran devleti tarafından idam edilen Mahabad Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Qazi Muhammed ve arkadaşlarını saygıyla andı. KCK, onların özlemleri olan Özgür Kürdistan'ın mutlaka gerçekleştirileceğini belirtti.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Qazi Muhammed ve arkadaşlarının idam edilmelerine ilişkin bir açıklama yaptı. KCK,1947 31 Mart’ında İran devleti tarafından idam edilen Mahabad Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Qazi Muhammed ve arkadaşlarını saygıyla anıyoruz. Onların özlemleri olan Özgür Kürdistan mutlaka gerçekleşecektir” dedi.

KCK açıklamasında şu hususlara da yer verildi:

“Ortadoğu’ya bir fitne gibi giren ulus devlet anlayışı ve onun ideolojisi milliyetçilik 20. yüzyılı Kürt soykırımı yüz yılı haline getirmiştir. Kürtlerin soykırımcı sömürgeci politikalara itirazı ve özgürlük özlemi idam ve katliamlarla karşılaşmıştır. Özerk ve özgür Mahabad Cumhuriyeti de katliam ve idamlarla bastırılmıştır. Türkiye ve Irak’ın Kürtlere yönelik idam ve katliam politikaları 20. yüzyılda Kürtlerin nasıl bir inkarcılık ve zulümle karşı karşıya olduğunu göstermektedir. Bugün de Kürtlerin üzerindeki inkar, zulüm ve baskı politikaları uygulanmaktadır. Kürt halkının bölge halkları ile kardeşlik içinde özgür ve özerk yaşamaları kabul edilmemektedir. Ulus devlet anlayışıyla hakim uluslar dışındaki uluslar, halkları, kültürler ve inançlar üzerinde baskı, zulüm ve kültürel soykırım politikaları sürdürülmektedir.

20. ve 21. yüzyılda Kürt sorununun çözümsüzlüğü sadece Kürtlere acılar çektirmemiş, bölge devletleri ve halkları da siyasal ve toplumsal krizlerden çıkamamıştır. Rêber Apo’nun dediği gibi Kürt sorununun çözümsüzlüğü Ortadoğu’ya verilmiş bir ceza gibidir. Bölge ülkeleri ve Ortadoğu’nun krizlerden çıkması, barış ve istikrarın sağlanması için Kürt sorununun çözüme kavuşturulması şarttır.

Bugün İran’ın yaşadığı siyasal ve toplumsal sorunlar Kürt sorununun çözümünü kaçınılmaz kılmaktadır. Bu gerçeklik Demokratik İran ve Özgür Kürdistan’ın gerçekleşmesinin mümkün ve yakın olduğunu göstermektedir. Bu açıdan Kürdistan’ın tüm parçalarında yaşanan şehadetler Özgür Kürdistan’la anlamlı hale gelecek, Kürdistan’ın ölümsüzleri olarak tarihteki yerlerini alacaklardır.”