KCK: Mam Celal’in anısına sahip çıkacağız

KCK dört yıl önce hayatını kaybeden YNK lideri ve Irak eski Cumhurbaşkanı Celal Talabani’yi andı.

KCK Celal Talabani’nin vefatının dördüncü yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

KCK,  “Kürdistan Yurtseverler Birliğinin kurucusu ve lideri, Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin vefatının dördüncü yıldönümünde onu saygıyla anıyor, özgürlük ve yurtseverliğimize olan bağlılığımızı tekrarlıyoruz” dedi.

Mesajda devamla şunlar ifade edildi: “Her ulusun tarihinde tarih bilinci olan ve devrimci tavır sergileyen bireyler gerçekleşen olaylara damgasını vurarak o ulusun kimliğinin ve tarihinin bir parçası haline gelir. Başkan Mam Celal Talabani özellikle Güney Kürdistan olmak üzere dört parça Kürdistan’da Kürt halkının özgürlüğü ve hakları için çalışmış ve bu çalışmalarıyla iz bırakmış bir şahsiyettir.

Varlığıyla Ortadoğu ve Irak özelinde bir arada yaşamın, barışın ve sorunların çözümünün anahtarı olmuştur. Mam Celal, Rêber Apo ve İbrahim Ehmed arasındaki dostluk ve yoldaşlık dört parça Kürdistan için ulusal ve demokratik büyük kazanımlara yol açmış, ulusal birlik için umut olmuştur. Bu durum şimdiye kadar da devam etmiştir. Bugün hala düşmanları Kürtlerin kazanımını ortadan kaldırmak için uğraşırken bu devrimci mirasa bağlı olmak saldırılarla mücadelenin ve krizi aşmanın anahtarı olacaktır.

Mam Celal’in vefatının 4. yıldönümünde biz görev ve sorumluluk bilinciyle bu mirasa ve halkın bu büyük önderinin anısına sahip çıkacağız. İşgalcilere karşı ulusal birliğe önem vererek, barışın, eşitliğin, ortak ve demokratik bir yaşamın temelini oluşturacağız. Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin (YNK), Mam Celal’in ulusal ve demokratik mirasına uygun olarak Güney Kürdistan ve Irak’taki siyasi gruplarda her zamankinden daha güçlü bir rol oynayabileceğini umut ediyoruz.”