KCK: Seyit yoldaş büyük bir devrimciydi

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, “Seyit yoldaş hakikati anlamanın onu yaşamaktan ve onunla bir olmaktan geçtiğini yaşamı ve duruşuyla ortaya koyan büyük bir devrimciydi” dedi.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, “Musul'da bir düğün salonunda çıkan yangın sonucu yüzden fazla insan yaşamını yitirmiş ve onlarcası da yaralanmıştır. Bu acı olay bizleri derinden üzmüştür. Yaşamını yitirenlere Allahtan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Musul ve Irak halkının acısını paylaşıyor, taziyelerimizi belirtiyoruz” dedi.

YAŞAMI VE DURUŞUYLA BÜYÜK DEVRİMCİYDİ

KCK açıklamasında şu hususlara da yer verildi:

“Demokratik Özgür Basın Hareketinin öncülerinden Seyit Evran arkadaşın şehadeti başta Demokratik Özgür Basın Hareketi olmak üzere Kurdistan halkı ve demokratik kurumlar tarafından anılmaktadır. Seyit yoldaş hakikati anlamanın onu yaşamaktan ve onunla bir olmaktan geçtiğini yaşamı ve duruşuyla ortaya koyan büyük bir devrimciydi. Onun şahsında tüm devrim ve demokrasi şehitlerini bir kez daha büyük bir saygı ve minnetle anıyor, şehitlere verdiğimiz başarı sözünü yineliyoruz.

TÜRK DEVLETİ NE KADAR SALDIRIRSA SALDIRSIN YİĞİT QENDÎL HALKINI SİNDİREMEYECEK

Soykırımcı sömürgeci Türk devletinin saldırıları sonucu yine birçok insan yaşamını yitirmiş ve yaralanmıştır. Saldırıların olduğu yerlerden biri de Qendîl olmuştur. Son olarak Enzê ve Bokriskan köylerine bombardıman uçaklarının saldırısı olmuştur. Enzê köyüne yapılan saldırıda bir köylünün aracı hedeflenip vurulmuştur. Bokriskan köyüne yapılan saldırı sonucunda ise bir köylü şehadete ulaşmış ve yaralılar olmuştur. Şehidin yakınlarına ve Qendîl halkına başsağlığı dileklerimizi belirtiyor, yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Türk devletinin tek amacının Kürtlerin öldürülmesi olduğu yapılan bu katliamla bir kez daha ispatlanmıştır. Bu saldırı ve katliamları şiddetle kınıyor, herkesi Qendîl halkına sahip çıkmaya ve Türk devletinin saldırı ve katliamlarına karşı güçlü tutum almaya çağırıyoruz. Türk devleti, Qendîl halkının varlığından çok rahatsızdır ve bundan dolayı Qendîl'i özel olarak hedeflemektedir. Qendîl halkı yurtsever tutumundan vazgeçmediği için saldırılarla yıldırılmak isteniyor. Soykırımcı sömürgeci faşist Türk devleti ne kadar saldırırsa saldırsın, yiğit Qendîl halkını sindiremeyecektir.”