KCK: Silahlı gücü gönderen irade sorumludur

KCK Dış İlişkiler Komitesi, ABD Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin Gare'deki olaya ilişkin yaptığı açıklamanın provokatif olduğunu belirterek, yaşananlardan söz konusu silahlı gücü gönderen iradenin sorumlu olduğunu vurguladı.

KCK Dış İlişkiler Komitesi, ABD Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin KDP'nin gerilla alanlarına askeri güç göndermesinden kaynaklı yaşananlara ilişkin yaptığı açıklamaya yazılı bir açıklama ile cevap verdi.

'SÖZ KONUSU SİLAHLI GÜCÜ ORAYA GÖNDEREN İRADE SORUMLUDUR'

“4 Kasım 2020 tarihinde KDP'nin Gare bölgesine yönelik operasyonunda, Kürdistan Özgürlük Gerillası olası bir çatışmanın yaşanmaması için büyük bir hassasiyet ile yaklaştı. Ancak gerillanın tüm girişimlerine rağmen KDP'nin operasyonda ısrar etmesi can kaybına neden oldu. Bunun sorumluluğu da tamamen söz konusu silahlı gücü bölgeye gönderen iradeye aittir” denilen açıklamada şunlar belirtildi:

“Tüm Kürdistan kamuoyu, siyasetçi, aydın, dini liderler ve toplumun tamamının huzur ve diyalog beklentisi olduğu bir süreçte ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı gerginliği sonlandırmak yerine sorumluluktan uzak çatışmayı, çelişkileri ağırlaştıracak, Kürtler arası savaşı çıkarmaya çalışan güçlere cesaret verecek açıklamada bulundu.

'PROVOKATİF VE GERÇEK DIŞI BİR AÇIKLAMA'

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı'nın yaptığı açıklama tamamen provokatif, gerçeklikten uzak ve gerçeği çarpıtmaya yönelik bir açıklamadır. ABD, Türk devlet işgalciliğinin Güney Kürdistan ve Irak'a yaptığı askeri sevkiyatı eleştireceğine, sevkiyatı destekleyici mahiyette bir açıklama yapmıştır. ABD işgalci Türk devletinin operasyonlarına, Erdoğan'ın savaş suçlarına karşı sessiz kalmakla yetinmeyip aynı zamanda KDP'nin savaşı körükleyici ve çarpıtmaya yönelik siyasetine de arka çıkarak Kürt güçleri arasındaki gerilimi derinleştirmeye yönelik bir çabaya da giriyor.

KÜRT HALKINA VE SİYASİ GÜÇLERE ÇAĞRI

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı'nın yaptığı açıklamayı kınıyor, Kürt halkına, özellikle de Güney Kürdistan halkına, tüm güç ve siyasi taraflara, aydınlara provokatif açıklamaya karşı uyanık olmaları ve sorunların çözümüne yönelik çabalarını daha da artırmaları çağrısını yapıyoruz."