KDP 112 gündür rehin tuttuğu Cihad Hesen'ı sınır dışı etti

KDP güçleri tarafından rehin alınan Özerk Yönetim Hewlêr Temsilcisi Cihad Hesen, 112 gün sonra sınır dışı edildi.

KDP güçleri tarafından 10 Haziran’da rehin alınan Özerk Yönetim Hewlêr Temsilcisi Cihad Hesen  112 gün sonra Hewlêr’e giriş yasağı konularak sınır dışı edildi.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Temsilciliği,  KDP asayişinin Cihad Hesen’i dün akşam saat 17.30 sıralarında Hewlêr’e girişini yasaklayarak Rojava'ya sınır dışı ettiğini belirtti. KDP Hewlêr Asayişi, Cihad Hesen üzerinde bulunan eşyalarını ve kimliğini vermediği  öğrenildi.

 Hesen ile birlikte rehin alınan PYD üyeleri Mistefa Osman Xelîl ve Mistefa Eziz Mistê de 50 gün tutuklandıktan sonra serbest bırakılmıştı.

Cihad Hesen’in sınır dışı edilmesine ilişkin açıklama yapan Özerk Yönetim Dış İlişkiler Dairesi, "KDP güçleri tarafından kaçırıldıktan 112 gün sonra serbest bırakılan yoldaşımız Cihad Hesen bugün akşam saatlerinde Başûrê Kurdistan’dan sınır dışı edildi. Hiçbir yargılama yapılmadan temsilcimiz Cihad Hesen’in ailesi ve avukatlarıyla görüşmesine izin verilmedi. Hukuksuz bir şekilde yanındaki belgelere el konulan temsilcimiz Başûrê Kurdistan’dan sınır dışı edilerek Kuzey ve Doğu Suriye’nin içinden geçtiği hassas süreçte şok edici bir gelişme olmuştur.

Sêmalka Sınır Kapısı’nda geçişleri engelleyen Başûrê Kurdistan hükümetinin bu yaptığı yeni bir hukuksuzluk olmuştur. Bu uygulamaları bir kez daha kınıyoruz. Başûrê Kurdistan’da bulunan aklıselim çevrelere bu hukuksuzluğa seslerini yükseltmeleri çağrısında bulunuyoruz. Bu tür uygulamalar düşmana hizmet etmektedir.”