KDP Şengal’i hedef göstermeye devam ediyor

Êzidîlere yönelik düşmanlık ve nefretini her fırsatta gösteren KDP Medyası, Şengal’i Türk devletine hedef göstermeye devam ediyor.

KDP’ye bağlı bazı yayın organları, Kerkük ve çevresindeki yerleşim yerlerinin Heşdi Şabi’ye teslim edilmesini gündemden düşürmek için manipülatif yayınlar yapmaya devam ediyor. ‘Şengal’de PKK ile Heşdi Şabi’nin ittifak yaptığını’ iddia eden KDP Medyası, Şengal Direniş Birlikleri (YBŞ)’yi Türk devletine hedef gösteriyor.

Şengal’deki bazı Êzidî yetkilileri ve YBŞ’yi ‘PKK’li veya eski PKK’li’ olarak tanıtan KDP medyası, peşmergenin bölgeden kaçmasına da kayıtsız kalmayı sürdürüyor.

KDP’ye bağlı iki televizyon kanalı, son günlerde bölgedeki diğer tüm gelişmeleri görmezden gelerek ‘Şengal’deki PKK varlığına’ odaklanmış bulunuyor. KDP’nin daha önce Şengal’e yönelik bombardıman için Türk devletine koordinat verdiğini hatırlatan bölgedeki gözlemciler, bazı yayın organlarına servis edilen haberlerle, Şengal’in yeniden hedef gösterilmek istendiğine dikkat çekti.

KDP güçleri, 3 Ağustos 2014’te Şengal’i DAİŞ’e, 16 Ekim 2017 ise Heşdi Şabi güçlerine teslim etmişti. HPG ve YJA-STAR gerillalarının desteğiyle Şengal’i DAİŞ’ten temizleyen YBŞ Güçleri, kendi alanlarından çekilmeyerek, Heşdi Şabi’nin ilerlemesini de durdurdu.