KDP asayişi Hewlêr’deki eylemi engelledi, 45 gözaltı

Türk devletinin saldırılarını protesto etmek amacıyla Güney Kürdistan’ın Hewlêr kentinde düzenlenmek istenen eylemi, KDP asayişi engelledi ve 45 kişiyi gözaltına aldı.

Türk devletine ait savaş uçaklarının dün gece Medya Savunma Alanları, Maxmur Mülteci Kampı ve Şengal’i bombalamasını protesto etmek amacıyla Hewlêr’de düzenlenmek istenen eyleme KDP asayişi engelledi ve 45 kişiyi gözaltına aldı.

Hewlêr’deki Birleşmiş Milletler (BM) temsilciliği önünde bir araya gelen çok sayıda kişinin eylem yapması KDP asayişi tarafından engellendi.

Aralarında Şehit Başûr’un babası Mam Hadî, siyasi aktivistler Hawrê Kurdî, Şui Partisi’nin Polit Biro üyesi Hîwa Omer ve eşi, Tevgera Azadi Eşbaşkanı Eyyüp Hamid, Tevgera Azadi Meclis üyesi Hewlêr Savan Sîrwan, Mamoste Mexdid ile birçok Şui Partisi üyesi ve ismi öğrenilemeyen 7 Kuzey Kürdistanlı, toplam 45 kişi KDP asayişi tarafından gözaltına alındı.

Kendisi de gözaltında olan Şui Partisi Polit Büro üyesi Hîwa Omer polis merkezinden telefon yoluyla aralarında kadın da olduğu 45 kişinin gözaltında olduklarını ve Hewler’in Bextiyarî Polis Merkezi’nde tutulduklarını açıkladı.