Kerkük’te 4 Nisan vesilesiyle fidan dikildi

Kerkük’ün Rehîmava mahallesinde bir bahçeye fidan dikilerek Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü kutlandı.

Kerkük’te Güney Kürdistan Kadın Hareketi (Rêxistina Jinên Azadîxwaz a Kurdistanê-RJAK) öncülüğünde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 73’üncü doğum günü vesilesiyle düzenlenen kutlama etkinliğinde Rehîmava mahallesinde bir bahçeye fidan dikildi.

Etkinlik Kürt Özgürlük Şehitleri anısına düzenlenen saygı duruşuyla başladı.

Daha sonra RJAK’ın 4 Nisan açıklaması okundu. Açıklamada, RJAK’ın Abdullah Öcalan’ın doğum gününü Kürt halkı açısından bir başlangıç olduğu belirtilerek, “4 Nisan, Kürt kadınlar için özgür yaşam müjdesidir, yurtseverliğin ve bağlılığın sembolüdür. RJAK olarak Rêber Apo üzerindeki tecridi kıracağız, özgürlüğüne kavuşuncaya dek direnişimizi sürdüreceğiz” denildi.

Açıklama ardından Tevgera Azadî Meclis Üyesi Omer Hacî Hisên söz aldı. Hisên, “Rêber Apo’nun doğuşu, Ortadoğu ve ezilen diğer halklar için yeni iradenin doğuşudur. Rêber Apo, bütün özgürlük yanlıları için özgürlük, irade ve inancı temsil ediyor” diyerek halkların bu gününü kutladı.

“Bê Serok jiyan nabe” ve “Jin Jiyan Azadî” sloganlarının atıldığı etkinlik ardından, Rehîmava’daki bahçeye gidip burada fidan ekti.

Kutlama, çekilen halay ardından sona erdi.