Kerkük’te Newroz: Şehrimizde geri zihniyete izin vermeyeceğiz

İşgalcilere direniş ve zafer mesajının verildiği Kerkük’teki Newroz kutlamasında, “Bu Newroz’u kadınların ve toplumun Newroz’u yapacağız” denildi.

Kerkük’te “Bu yılki Newroz’u yolsuzluk ve eşitsizliklere karşı Raperîn Newroz’u yapalım” şiarıyla Newroz büyük bir coşku ve heyecanla kutlandı.

Şiwesûr bölgesinde kutlanan Newroz’a binlerce kişi katıldı. Newroz alanında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri, Tevgera Azadî ve RJAK’ın flamaları açıldı. Özgürlük ve demokrasi mücadelesinde şehit düşenler için yapılan saygı duruşunun ardından kutlama programı başladı. Alanda sık sık “Bijî Serok Apo” ve  “Newroz pîroz be” sloganları atıldı.

Tevgera Azadî ve Newroz Hazırlık Komitesi’nin mesajları Newzat Bekir tarafından okundu. Mesajlarda tüm şehit ailelerinin Newroz’u kutlandı.

Tevgera Azadi Eşbaşkan Yardımcısı Tara Hisên, “Yüzlerce özgürlük isteyen kişinin tutuklanmasına, Kürdistan dağlarına yönelik işgal saldırılarına rağmen Newroz alanlarda büyük bir coşkuyla kutlandı. İşgalcilere zafer ve direniş mesajı verildi. Halkımız, bu mücadelenin bitmeyeceği ve zaferle sonuçlanacağını işgalcilere cevap verdi” dedi.

‘NEWROZ RUHUYLA HERKES BİR ARAYA GELMELİ’

Kerkük’e yönelik kirli politikalara da dikkat çeken Tara Hisên şunları söyledi: “Düşmanın Kerkük’e ve tartışmalı bölgelere yönelik kirli politikaları devam ediyor. Bugün sorun derinleşti. Baasçıların Kürtlere karşı başlattığı politikalar günümüzde de devam ediyor. Bugün aynı Baas ideolojisi bu şehri yönetmek istiyor. Neyse ki bu şehirdeki Kürt halkı artık toplumun bu geri zihniyetle yönetilemeyeceğine inandı. Bütün güçler ve partiler Newroz ruhuyla bir araya gelmeli.”

Kürdistan Özgür Kadın Hareketi’nin (RJAK) mesajını okuyan Dilvan Ekrem şunları söyledi: “Newroz, halkların diriliş bayramıdır. Bu Newroz’u kadınların ve toplumun Newroz’u yapacağız. Özgürlük isteyen tüm kadınları Önder Öcalan’ın fikir, gücü ve kararlılığıyla toplumu özgürleştirmeye öncülük etmeye çağırıyoruz.”

Kutlamada Kürdistan Yurtsever Gençlik Hareketi ve Mücadeleci Genç Kadınlar Hareketi’nin mesajları da okundu.

Yapılan konuşmaların ardından sanatçı Luqman Selîm, Niyan Abdullah, Jîna Seqizî, Berhem Şemamî ve Pêşewa Remezan sahne aldı.

Newroz kutlaması çekilen halaylarla son buldu.