Kışanak ve Yıldırım’a tutuklama talebi

“Kobanê soruşturması” kapsamında savcılık ifadeleri alınan kadın siyasetçiler Gültan Kışanak ve Gülser Yıldırım tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2014 yılındaki 6-8 Ekim eylemlerine ilişkin yürütülen “Kobanê Soruşturması” kapsamında Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mardin eski Milletvekili Gülser Yıldırım ve Amed Büyükşehir Belediyesi eski Eşbaşkanı Gültan Kışanak’ın ifadesi alındı.

Kandıra 1 No’lu F Tipi Kapalı Cezaevi’nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlanan siyasetçilerin avukatları da savcılık aşamasında hazır bulundu. Yıldırım’ın avukatları Mardin’den, Kışanak’ın avukatları ise Amed’den SEGBİS ile bağlanırken, HDP Hukuk Komisyonu üyesi avukat Kenan Maçoğlu da Ankara’dan savcılık ifadesi sırasında hazır bulundu.

Savcılık ifadeleri tamamlanan Kışanak ve Yıldırım, tutuklanma talebiyle 5. Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Aynı Sulh Ceza Hakimliği 12 Ekim Pazartesi günü Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) eski Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ve HDP eski milletvekili Aysel Tuğluk’un tutuklanmasına karar vermişti.