KJAR, idam edilen Sêdar şehitlerini andı

KJAR, İran devletinin idam ettiği Sêdar şehitlerini andı.

İran'ın 9 Mayıs 2010 tarihinde Şirin Elemhuri, Ferzad Kemanger, Ferhad Wekili, Eli Heyderyan ve Mehdi İslamyan isimli devrimcileri Tahran’da bulunan Evin zindanında idam etti.

Komelgeha Jinên Azad a Kurdistanê-Kürdistan Özgür Kadın Topluluğu (KJAR), Sêdar şehitlerini andı.

KJAR, İran devleti tarafından idam edilen 5 devrimcinin şehadetlerinin 12. yıl dönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yayınladı.

'HALKIMIZA BÜYÜK KAZANIMLAR SAĞLADILAR'

KJAR, şunları da kaydetti:

“Onların yol arkadaşları olarak büyük bir moral ve heyecanla mücadelemizi sürdürüyoruz. Mayıs ayı, Kürt halkı için faşizme karşı en büyük mücadelelerin verildiği aydır. Şehitlerimiz, halkımız için büyük kazanımlar sağladı ve yeni bir yaşamı halkımızın önüne koydu.”

Açıklamada Şirin Elemhuli’nin direniş kültüründen aldığı moralle hiçbir zaman teslim olmadığı, Leyla Kasım, Sara, Beritan ve Zilan gibi lider kadınlar gibi öncü olduğu ve ataerkil bilince cevap verdiği belirtildi.

KJAR, "Tarih boyunca hiçbir otoriter veya diktatör güç, özgürlük mücadelesini durduramadı ve halkı desteğini kesemedi. İşgalci güçler ancak halkın örgütlenmesiyle yenebilir. Kadınların ve halkın meşru direnişi ve mücadelesi İran rejiminin infaz politikalarına son verebilir” dedi.

KJAR, Kürt halkını, özellikle kadınları özgürlük mücadelesini büyütmeye çağırdı.