KJK, Bêrîtan'ı şehadet yıl dönümünde andı

KJK Koordinasyonu, Gülnaz Karataş'ı (Bêrîtan) şehadetinin 28'inci yıl dönümünde anarak, bu vesileyle Heftanîn'de Türk işgal saldırılarına karşı savaşan YJA Star güçlerini selamladı.

KJK Koordinasyonu yaptığı yazılı açıklamada, Gülnaz Karataş için, "25 Ekim 1992'de işbirlikçi Kürtlere karşı direniş savaşında Xakurkê'de yer almış ve son kurşununa kadar savaştıktan sonra hiç mermisi kalmayınca sağ ele geçmemek için KDP peşmergelerin tüm teslim ol çağrılarına karşı tıpkı Dersim katliamındaki Besê’ler gibi kendini uçurumdan aşağıya atarak kahramanca şehit düşmüştür" dedi.

KJK'nin açıklaması şöyle:

"Kadın özgürlük tarihimizin, çizgimizin mayası direniştir. Başkan APO’nun öncülüğünde başlayan Sakine Cansız arkadaşın şahsında somutlaşan özgürlük ve direniş duruşumuz kadın özgürlük mücadelemizi sürekli büyütmüştür. Bu özgürlük mücadelemiz binlerce kadın şehidiyle, büyük bedellerle, destansı direnişlerle gelişebilmiştir.

Ekim ayı kadın şehitlerimizin en fazla şehit düştüğü bir aydır. Başta Gülnaz Karataş, Azime, Berwar, Rewşen, Gurbetelli Ersöz, Meryem Çolak, Çiçek Gabar, Zinarîn Derik, Arîn Mîrkan, Gülnaz Ege, Çerkez Hêlîn, Canda Türk, Andrea Wolf, Lêgerîn Arjantin, Hemrin Xelef, Rojîn Gevda arkadaşlar şahsında tüm Kürdistan şehitlerimizi saygıyla anıyoruz.

Kadın özgürlük hareketimizin sadece Ekim ayı şehitlerine bakmak bile, hareketimizin ne denli özgürlükçü, fedai bir hareket olduğunu, hareketimizin aslında şehitlerimiz şahsında nasıl ulusal, Ortadoğu ve Dünya kadın birliğini yarattığını görür. Hareketimizin bu direnişçi ve evrensel karakterinin yaratılmasında önderliğimizin öncülüğünü ve emeğini bir kez daha belirtmek yerinde olacaktır.

Beritan “Gülnaz Karataş” arkadaşımız kadın özgürlük tarihimizin, çizgimizin özgürlük ilkelerini ihanete ve iş birliğe karşı nasıl bir duruşumuzun olması gerektiğini bize en görkemli gösteren bir arkadaşımız, öncümüzdür. Komutanımızdır. 25 Ekim 1992 de işbirlikçi Kürtlere karşı direniş savaşında Xakurkê'de yer almış ve son kurşununa kadar savaştıktan sonra hiç mermisi kalmayınca sağ ele geçmemek için KDP peşmergelerin tüm teslim ol çağrılarına karşı tıpkı Dersim katliamındaki Besê’ler gibi kendini uçurumdan aşağıya atarak kahramanca şehit düşmüştür. Önderliğimizin kadın özgürlük anlayışını anlamada ki ısrarı, yorumlamada ki yüksek gücü, pratikleşmede ki inat ve ısrarı ile mücadelemize örnek olmuş bir şehidimizdir. Kadın ordulaşmasının geliştirilmesinin ilham ve güç kaynağıdır. Sevginin, güzelliğin, özgürlüğün, savaşla bağlantısını çok güçlü kurmuş ve yaşamında temsil etmeyi başarmış, Başkan APO’nun kadın özgürlük felsefesinin, yaşam ilkelerinin, özgür kadının olağan üstü direnişini temsil etmiştir

Şehit Beritan arkadaşımızın işbirlikçiliğe, teslimiyete karşı göstermiş olduğu direniş duruş kadın özgürlük çizgimizin özünü oluşturmaktadır. Bugün de Kürt kadınları açısından işbirlikçi-ihanet çizgisine karşı koymak hayati bir görev olmaktadır. KDP bugün de en son Şengal için imzaladığı kirli anlaşma ile yine aynı rolü oynamak istemektedir.

Buna karşılık Kürt kadınları şehit Beritan’ın gösterdiği özgürlükçü, direniş tutumunu esas alarak tüm Kürdistan'da, Ortadoğu ve ünya'da mücadelesini yükseltmektedir.

Kadın özgürleşme ve direniş tarihimizin bir devamı olan Cenga Heftanîn'deki YJA STAR güçlerimiz kadın tarihimizin görkemli bir temsilini burada göstermektedirler. Şehit Beritan arkadaşımızın teslim olmayan, direnişçi ruhu burada görkemli bir şekilde temsil ediliyor. Burada Kürt kadınları, halkımız, Ortadoğu halkları ve tüm dünya kadınları açısından yeni bir tarih yazılıyor.

YJA STAR güçlerimiz dört ayı aşkın bir zamandır Cenga Heftanîn'de Demokratik Modernite gerillasının öncülüğünü büyük bir fedakarlık ve cesaretle pratikleştirerek kadınların, halkımızın en nadide özgürlük zamanlarını yaratmaktadırlar.

Ekim ayının kadınların şehit ayı olması vesilesiyle sürdürülen Heftanîn direnişine büyük bir fedai ruh, keskin bir cesaret, olağan üstü bir fedakarlıkla öncülük eden ve kahramanlık destanları yaratan Heftanîn YJA STAR güçlerimizi büyük bir gururla, kıvançla selamlıyor, kutluyoruz. Başta Esmer, Nucan arkadaşlar olmak üzere tüm Heftanîn şehitlerimizi saygı ve minnettarlıkla anıyoruz. Direniş nerede olursak olalım bizim can suyumuzdur.

Bu temelde kadınları köleleştiren gelenekleri, tabuları, köleliğe bağlayan tüm zincirleri paramparça eden, yolumuzu açan Başkan Apo’yu bir kez daha selamlıyor. Minnettarlığımızı belirtiyoruz.

İmralı'da 21 yıldır büyük bir işkence sistemi içinde bulunan ve direnen Başkan Apo’yu büyük sevgi, saygı ve bağlılık duygularımızla selamlıyoruz. Layık olacağımızın sözünü bir kez daha yeniliyoruz.

25 Ekim Şehit Beritan arkadaşımızı, Ekim ayında şehit düşen tüm kadın yoldaşlarımızı saygıyla anıyor, Kürdistan, Ortadoğu ve Dünya kadınlarını 'KADIN KIRIMINA KARŞI ÖZGÜR KADIN VE TOPLUMU SAVUNUYORUZ' hamlemiz çerçevesinde büyük kadın birliğini oluşturmaya, ortak mücadeleyi, direnişi yükseltmeye çağırıyoruz."