KNK: İç savaşa karşıyız

Güney Kürdistan Parlamentosu başkanı Rêwaz Fayeq ile görüşen KNK Eşbaşkanı Ahmed Qeremus, “KNK olarak parlamento başkanının çalışmalarına destek veriyoruz ve iç savaşa karşıyız” dedi.

KNK Eşbaşkanı Ehmed Qeremus, gündemdeki konularla ilgili Güney Kürdistan Parlamento Başkanı Rêwaz Feyeq ile görüştü. Görüşmenin ardından kameraların karşısına geçen Qeremus, görüşmenin içeriği hakkında bilgi verdi.

Gerçekleştirdikleri görüşmenin önemine dikkat çeken Qeremus, “Toplantımız çok önemliydi. KNK olarak Parlamento başkanının çalışmalarına destek veriyoruz ve iç savaşa karşıyız.

İç savaş kabul edilemez. Başûrê Kürdistan’ın durumu gözler önünde. Önümüzdeki günlerde iç savaşa karşı birleşmek için parti ve siyasi tarafları ziyaret edeceğiz” şeklinde konuştu.

Görüşmenin ardından Kürdistan Bölgesi Parlamentosu internet sitesi üzerinden yapılan yazılı açıklamada ise, parlamentonun görüşmede, “Kürdistan Bölgesi şu an ağır bir ekonomik ve siyasi süreç ile karşı karşıyadır. Bu süreci atlatabilmenin tek yolunun diyalog olduğunu düşünüyoruz. Bizler diyalogu seçiyoruz. Kardeş savaşının olmaması ve anlaşmazlık yaşayan tarafların arasında çözüm bulunması için diyalog zemini oluşturmalıdır” ifadelerini kullandığı belirtildi.