'Kobanê ruhuyla alanlara çıkmaya çağırıyoruz'

24 Kürdistani parti ve örgüt temsilcisi, işgal saldırılarında tüm Kürt kazanımlarının hedeflendiğini belirtti, "Kobanê ruhuyla alanlara çıkma çağrısında bulunuyoruz" dedi.

Belçika'nın başkenti Brüksel’de 1 Mayıs’ta 24 Kürdistani parti ve örgüt temsilcisinin gerçekleştirdiği toplantıya ilişkin bir açıklama yayımladı.

Açıklamada şunlar belirtildi:

"KNK’nin çağrısıyla 1 Mayıs’ta 24 Kürdistani parti ve örgüt temsilcisiyle gerçekleştirilen toplantıda esas gündem işgalci Türk devletinin Güney Kürdisan’a yönelik başlattığı işgal saldırılarıydı.

Türk devletinin Zap ve Avaşin bölgelerinde başlattığı saldırı dünyada yaşanan gelişmelerle ilgili olup, sadece HPG gerilla güçlerini hedef almıyor. Türk devleti Kürdistan’ın tüm kazanımlarına, çıkarlarına ve Güney Kürdistan’ın işgalini amaçlamaktadır. Kim ne derse desin işgalcilerin Kürdistan’daki planları ve Türk devletinin Musul Vilayeti için önüne koyduğu amaç da belli. Türk devleti yavaş yavaş Güney Kürdistan’ı işgal ediyor ve diğer işgalciler de planın birer parçası. Türk devletinin saldırılar düzenlemesi üzerine Irak ordusu Şengal yönelik saldırı başlattı. Bu bir tesadüf değildir ve birbiriyle ilişkilidir. Öte yandan Türk devletinin Rojava’ya yönelik saldırıları da sürüyor. Türk devletinin amaçlarından biri de Kürtleri birbirine karşı kullanmak ve Kürdistan’da iç savaş çıkarmaktır.

İşgalcilerin niyetleri belli ve saldırıları sürüyor. Bütün Kürt güçleri bu gerçeği kabul etmeli ve bu saldırıları durdurmalıdır. Kürt halkı her halükarda direniş güçlerini terk etmemeli ve özgürlük savaşçılarının yanında yer almalıdır. Bugün, farklılıklarımızı konuşma ve derinleştirme günü değil. Bugün direniş günüdür, Kobanê’de olduğu gibi birliğimizi güçlendirmeli ve direniş ruhuyla düşmanın saldırılarına karşı hep birlikte mücadele etmeliyiz."

TOPLANTIDA ALINAN KARARLAR

Toplantıda alınan kararlar ve çağrıları da şöyle açıkladı:

"Toplantımız direnen güçleri desteklemekte ve tüm Kürdistani güçleri işgal saldırılarına karşı durmaya davet etmektedir.
Saldırılar Kürt halkının tüm kazanımlarına yöneliktir ve amaç Güney Kürdistan’ın işgalidir. Herkesin bu gerçeği görmesi ve düşmanla aynı safta kimsenin yer almaması konusunda çağrıda bulunuyoruz.
Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği, Arap Birliği ve tüm uluslararası güçlere, demokratlara Türk devletinin saldırıları karşısında sessiz kalmamaya ve tepki vermeye davet ediyoruz.
Kürt halkına ve dostlarına saldırılar karşısında Kobanê ruhuyla alanlara çıkma çağrısında bulunuyoruz.
OPCW’ye bir mektup gönderilmesi ve kimyasal silah kullanımının araştırılması kararı alınmıştır.
Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği, Arap Birliği, uluslarararası kurumlara ve güçlere mektuplar gönderilerek saldırılar karşısında sessiz kalmamaları çağrısında bulunulacak."