KNK: Kürtler ortak hedefler etrafında kenetlenmeli

KNK, Rojhilat ve İran'daki direnişe dikkat çekerek, "Ulusal birlik güçlendirilmeli ve tüm güçler ortak hedefler etrafında birbirine kenetlenmeli" dedi.

Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK), Rojhilat'taki ayaklanmayla ilgili yazılı açıklama yaparak, “Kadın, Yaşam, Özgürlük sloganı özgür bir ulusun işaretidir” dedi.
KNK, Doğu Kürdistan ve İran’daki kitlesel ayaklanmanın İran'ın totaliter ve diktatörlük rejimine karşı yeni bir aşamaya girdiğini belirterek, “Halkımızın özgürlük ve demokratik mücadelesi onun kararlılığını göstermektedir. Halkın sokaklardaki varlığı, devrimin ve özgürlük tutkunlarının seviyesinin göstergesidir" dedi.

'GELİŞME VE DEĞİŞİMLERDEN FAYDALANMALIYIZ'

Açıklamada şunlar da kaydedildi:

"Kadın, yaşam, özgürlük' sloganı özgür bir toplumun simgesi. Bu sloganın İran’da ve tüm dünyada yankılanması biz Kürtleri ve Kürdistanlıları mücadelenin anlam merkezi haline getirdi. Öte yandan İran devletinin iç ve dış krizleri ve sorunları, hem Kürtlerin hem de tüm İran halkının bu baskıcı ve totaliter rejimden kurtulması için uygun koşulları yaratmıştır.

KNK olarak, Ortadoğu’da ve özellikle Kürdistan’ı işgal eden ülkelerde yaşanan bu gelişmelerden ve değişimlerden Kürtlerin faydalanması gerektiğine inanıyoruz. Bunun için Kürt Ulusal Birliği hayati bir ihtiyaçtır. Ulusal birlik güçlendirilmeli ve tüm güçler ortak hedefler etrafında birbirine kenetlenmelidir.”