KNK uluslararası topluma seslendi: Kimyasala sessiz kalmayın!

KNK, uluslararası kamuoyuna Türk devletinin kimyasal silah kullanıma karşı çağrı yaptı, "Sessiz kalmayın" dedi.

Türk devletinin Başur’a yönelik işgalci saldırılarında kimyasal silah kullanmasına karşı Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK), Hewlêr’de açıklama yaptı. Kimyasal silah kullanımına karşı uluslararası güçlerin sessiz kalmasına tepki gösteren KNK, artık sessiz kalınmamasını istedi.

KNK üyesi Şukrula Hemedemîn tarafından okunan açıklamada, “İşgalci Türk devleti halkımıza karşı yoğun bir savaş içerisinde ve bu savaşta tüm ahlaki ve yasal sınırları aşmış durumda. Artık kimyasal silah kullanacak bir düzeye ulaşmış ve bununla halkımızı sindirmek istiyor. İşgalci Türk devleti Kuzey Kürdistan’da halkımızın haklarını ayaklar altına alıyor, neredeyse her gün Rojava ve Güney Kürdistan’a saldırıyor. Türk devleti bu saldırılarla halkımızın kazanımlarını ortadan kaldırmak ve Kürdistan topraklarının tümünü işgal etmeyi amaçlıyor" denildi.
Açıklamada şunlar da kaydedildi:

"Yaklaşık 6 aydır işgalci Türk devleti Avaşîn, Metîna ve Zap’ta geniş kapsamlı saldırılar düzenliyor. Şimdiye kadar özgürlük gerillalarının direnişini kıramayan Türk devleti herhangi bir kazanım elde edebilmiş değil.

'TÜRK DEVLETİNE ENGEL OLUNMALI'

Neredeyse her sene Kürt halkını katletmeye çalışan işgalci Türk devleti gücünü uluslararası toplumun ve kamuoyunun sessizliğinden alıyor. Eğer Erdoğan’ın savaş siyasetinin önü alınmazsa Baas rejimi döneminde yaşanan felaketin bir benzeri yaşanacak ve halkımızın kaderi büyük bir tehlikeyle karşı karşıya kalacak. Bizler uluslararası kamuoyuna özellikle Birleşmiş Milletler, Amerika, Avrupa, Çin, Rusya ve Arap devletlerine seslenerek sırf ekonomik çıkarları için bu insanlık dışı suça göz yummamalarını istiyoruz. Türk devletinin savaş siyasetine artık bir sınır konulması gerekiyor.

Özel bir kurulun bölgeye giderek kimyasal silah kullanımını araştırmasını ve kendi gözleriyle Türk devletinin kimyasal silahları nasıl kullandığını görmesini istiyoruz. Erdoğan’a baskı uygulanarak bu savaşın sonlanması ve barışçıl bir adım atılmasını sağlamalarını istiyoruz. Irak devleti ve Kürdistan Bölgesel Hükümetine seslenerek Irak’ın egemenliğini ihlal eden, yurttaşları göç etmek zorunda bırakan, doğayı yakan bu işgalci devlete izin vermemesini istiyoruz.

Tüm siyasi taraflara, uluslararası örgütlere, dini kanaat önderlerine, aydınlara, özgürlük savunucularına ve tüm yurttaşlara seslenerek, kendi insani sorumluluklarıyla ayaklanarak Erdoğan ve Türk devletinin bu saldırılarına karşı çıkmalarını istiyoruz.”