KONGRA-GEL: Apocu ruhla 39. yıl mücadelesinde seferber olalım

15 Ağustos Atılımı’nın toplum ve kadın devriminin temeli olduğunu vurgulayan KONGRA-GEL, “Türk devlet işgaline ve KDP ihanetine karşı bugün Zap, Avaşîn, Metîna'da başaran ruh, bu direniş ruhudur. Bu ruhu yok etmeye kimsenin gücü yetmeyecektir” dedi.

KONGRA-GEL Eşbaşkanlık Divanı, 15 Ağustos Atılımı'nın yıl dönümüne ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“15 Ağustos Bayramı’nın 38. yıl dönümü, Kürdistan halklarının Diriliş Bayramı, öncelikle Önder Apo'ya, tüm yoldaşlara, Kürdistan halkına ve özellikle şehit ailelerine kutlu olsun. Öncelikle büyük komutan Egîd'i ve tüm 15 Ağustos şehitlerini saygı ve minnetle anıyoruz. Halk ve hareket olarak şehitlerimize borçluyuz. Onların hayallerini gerçekleştirmek yaşamımızın amacıdır.

15 Ağustos, Kürdistan halkının tarihinde diriliş günüdür. 1. Dünya Savaşı sırasında Kürdistan halk ve coğrafya olarak bölünmüş, halkımızın hakları ve varlığı inkar edilmiştir. Kapitalist modernite güçlerinin yardımıyla Kürdistan işgalcileri, Kürt halkının tüm direnişlerini katliamlarla bastırdı. Halkın iradesi, asimilasyon ve katliam politikalarıyla kırıldı. Kürt halkı bu şekilde teslim alındı.

ZAP, AVAŞÎN, METÎNA’DA BAŞARAN BU RUHTUR

Kürdistan'ın dört parçasındaki umutsuzluk ve korku Kürt halkı üzerinde çok etkili olurken, 15 Ağustos hamlesi Kürdistan halkının umudu oldu.

15 Ağustos, Amed zindan direnişine cevap oldu. 1982 yılında Newroz'da heval Mazlum ile ihanet ve teslimiyete karşı başlayan direniş ateşi, Ferhat, Mahmut, Eşref ve Necmi yoldaşlarla daha yükseldi. Hayri, Kemal, Akif ve Ali yoldaşların 14 Temmuz direnişi ise PKK'nin zafer ruhu haline geldi. Türk devletinin işgaline ve KDP ihanetine karşı bugün Zap, Avaşîn, Metîna'da ve her alanda başaran ve bütün planları boşa çıkan bu direniş ruhudur.

TOPLUM VE KADIN DEVRİMİNİN TEMELİ OLDU

Dört parça Kürdistan’da ve ülke dışında Kürt kadın ve erkeklerin kalbinde ve beyninde yaşayan ve hep büyüyen bu ruh, Apocu ruhtur. Bu Apocu ruhu yok etmeye kimsenin gücü yetmeyecektir. Bu özgür insan ruhu sadece Kürdistan’da değil, Ortadoğu ve dünyada özgür yaşama öncülük ediyor.

15 Ağustos Atılımı, toplum ve kadın devriminin temelidir. Bu temelde Kürdistan'da kadın ordusu kuruldu, kadınlar demokratik toplumun öncüleri oldu. Bu bağlamda demokratik bir toplum ve yeni bir kültür oluşturuldu.

 Bizim için en büyük özeleştiri, Rêber Apo’nun 15 Ağustos'un 38. yıl dönümünü esaret koşullarında karşılıyor olmasıdır. 15 Ağustos atılımı mücadelesi ile Türk devletinin faşist rejimi her yönüyle büyük bir krizle karşı karşıyadır. 15 Ağustos atılımının 39. yıl dönümünde en büyük hedefimiz faşist AKP-MHP iktidarını yenmek. Türk devletinin faşist rejiminin yenilgisiyle, Kürdistan'ın dört parçası ve Ortadoğu'da halkların özgürlük çağı başlayacak.

39. YIL MÜCADELESİNDE SEFERBERLİĞE

Artık Rêber Apo'nun fiziki özgürlüğünü ve halkın özgürlüğünü sağlama zamanıdır. Bu hedefle ve Apocu ruhla 39. yıl mücadelesinde herkesin seferber olması lazım. Bu temelde 15 Ağustos'u bir kez daha tüm kalbimizle kutluyoruz. Halkımıza ve demokrasi güçlerine bu kutsal mücadelede başarılar diliyoruz."