KONGRA-GEL: Sessizlik ölümdür, ihanete ortak olmaktır

KONGRA-GEL, işgalci saldırılara karşı açıklama yaparak, "KDP ihanetine ve sömürgeci Türk devlet işgaline karşı aktif mücadele etmelidir. Hiç kimse sessiz kalmamalıdır, sessizlik ölümdür, sessizlik ihanete ortak olmaktır" dedi.

 

KONGRA-GEL Eşbaşkanlık Divanı, Türk devletinin işgalci saldırılarına karşı yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Mesrur Barzani’nin Türkiye ziyareti ve Erdoğan ile görüşmesinden sonra Türk devleti tarafından Medya Savunma Alanlarına yönelik kapsamlı saldırılar başlatıldı. Türk devleti geçen yıl Garê, Metina, Zap ve Avaşin de uğradığı bozgundan sonra bunun hazırlığını yapıyordu. Bu süreçte Neçirvan Barzani ve Mesrur Barzani’nin Erdoğan ile yaptıkları görüşmelerden sonra basına yapılan açıklamalarda, görüşmelerde temel konunun PKK’ye yönelik operasyon olduğu açıkça belirtildi" denildi.

'KDP TÜRK DEVLETİNE TAMAMEN BAĞLANMIŞTIR'

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bu son saldırıların daha önceki saldırılardan farklı olan bir yönü, helikopterler ve karadan yapılan saldırıların Türk devletinin güneydeki üslerinden yapılmış olması ve KDP güçlerinin bu süreçte çok yoğun hareketliliğidir. Yerelden aldığımız bilgilere göre, Türk askerleri pêşmerge elbiseleri ile başta Kurêjahro olmak üzere çatışma alanlarına gönderiliyor.

Kürdistan halkı ve siyaseti açısından oldukça önemli bir durum karşısındayız; artık doğru tanımlamamız gereken bir gerçek ile yüzyüzeyiz. Bu son saldırı ile KDP’nin Türk devletine tam bağlanmış olduğu gerçeği açıkça ortaya çıktı. Önceki süreçlerde Kürt kamuoyunun korkusu ile öne çıkmadan arka planda kalarak Türk devleti ile işbirliği siyasetini yürütüyordu. Ancak bu tarzda verilen destek Türk devletinin gerilla karşısında sonuç almasına yetmediği için şimdi aleni bir şekilde Türk devlet güçleri ile ortak hareket ediyor. Bu ilişkinin insanlık tarihindeki adı, ihanettir.

Bir güç, bir parti, herhangi bir Kürt hareketi; halkımızın en büyük düşmanı olan sömürgeci soykırımcı faşist Türk devleti ile birleşerek gerillaya karşı yani bir Kürt siyasi hareketine karşı savaşırsa, düşmana hizmet ederse, bunun adı ihanettir. İhaneti Kürt halkının içinden söküp atmak için başta siyasi partiler, aydınlar, sivil toplum örgütleri olmak üzere tüm halkımızın bu mücadelede yer alması zorunludur. Tarih ve zaman herkesin bu süreçteki duruşunu sorgulayacaktır. Herkesin onurlu bir duruş ve mücadele ile bu süreci karşılayarak tarihe cevap olması, ortak dileğimizdir.

'KDP TÜRK DEVLETİNE KORUCULUK YAPIYOR'

50 yıldır Önder Apo ve onun yarattığı PKK ve gerilla ile baş edemeyen Türk devleti, mücadelemiz karşısında yaşadığı ağır krizden kendisini kurtarabilmek için KDP ye muhtaç hale gelmiştir. KDP Türk devletinin içinde bulunduğu durumu çözüm için Kürt halkının yararına kullanması gerekirken, ekonomik ve siyasi çıkarlarını esas alarak faşist soykırımcı Türk devletine koruculuk yapmayı, yani cahş olmayı tercih etmiştir.

Sömürgeci faşist Türk devletinin gerillaya karşı yürüttüğü topyekün savaş, Kürdistan halkının tüm ulusal ve toplumsal değerlerini ve kazanımlarını yok etmeye yönelik bir savaştır. Bu anlamda bu savaşın bir tarafında Türk devleti ve onun nokeri KDP var, diğer tarafta ise Kürdistan halkının çok büyük bedeller ile kazanılmış özgürlük değerleri ve kazanımlarını temsil eden gerilla var.

'SESSİZLİK İHANETE ORTAK OLMAKTIR'

Halkımız, siyasi partiler, aydınlar, sanatçılar, sivil toplum örgütleri ve tüm dostlarımız KDP ihanetine ve sömürgeci Türk devlet işgaline karşı aktif mücadele etmelidir. Hiç kimse sessiz kalmamalıdır, sessizlik ölümdür, sessizlik ihanete ortak olmaktır.

Türk devlet faşizminin çöküşü ile dört parça Kürdistan’da halkımızın başına bela olan ihanet politikasının dayandığı en büyük duvar da yıkılacaktır. Bu aynı zamanda halkımızın ulusal ve toplumsal birliği, özgür ve demokratik geleceği açısından da yeni bir başlangıç olacak. Bunun için halkımız devrimci halk savaşı temelinde kendi öz savunmasını bulunduğu her yerde yapmalı, bu temelde kendisini hayatın her alanında örgütlemelidir.

'ŞENGAL HALKININ DİRENİŞİNİ SELAMLIYORUZ'

Irak ordusunun Şengal asayişi ve öz savunma birliklerine saldırısına karşı Şengal halkının direnişini selamlıyoruz. Özellikle de bu süreçte örnek alınması gereken bir halk direnişidir. Bir halkın topyekün yürüttüğü direnişini hiçbir güç bastıramaz. Tüm halkımızın Şengal halkının direnişinden alması gereken dersler vardır. Türk devleti ve KDP Irak ordusu üzerinden Şengal halkının kazanımlarını ortadan kaldırmak istiyorlar. Şengal ve Rojava arasında yapılan utanç duvarının da sorumlusu onlardır. Ancak Şengal halkının meşru ve haklı mücadelesi karşısında hiçbir şekilde başarılı olamayacaklar.

Bugün Êzîdî halkımızın kutsal Çarşema Serê Nîsanê bayramıdır, içtenlikle kutluyoruz. Bayramın Êzîdî halkımızın birlik ve dayanışmasına vesile olmasını diliyoruz. Irak ordusunun bayram öncesinde Şengale yönelik yaptığı saldırıyı şiddetle kınıyoruz. DAİŞ çetelerine karşı direnen Şengal halkının hiçbir baskı ve dayatmaya boyun eğmeyeceğine inanıyoruz."