Korucubaşı, mağdur aileyi ilçeden sürdü

Başkale’deki yatılı okulda 8 yaşındaki çocuklarına cinsel saldırıda bulunan kişi hakkındaki şikayetten vazgeçmeyen aile, korucubaşı İskender Ertuş tarafından ilçeden sürüldü.

Bir çocuğa cinsel saldırıda bulunulmasının ortaya çıkmasının ardından cinsel saldırgan Y.K’nin, ailenin şikayetten vazgeçmesi için korucubaşı İskender Ertuş’u devreye soktu. Ertuş ile birlikte tacizcinin kuzeni olan koruması Faysal Kılıç, aileyi tehdit ederek vazgeçirmeye çalıştı. Tehdit ve baskılar sonucu aile, bir gece yarısı ilçeyi terk etti.

Van’ın Başkale ilçesinde bulunan Yatılı İlköğretim Okulu’nda okuyan 8 yaşındaki kız çocuğu İ.G; iki hafta süren tacizin ardından yaşananları ailesine anlattı. İ.G’nin ailesi, taciz olayını öğrenir öğrenmez harekete geçti. Ailesi, İ.G’yi alarak okula getirdi. İ.G, 60 yaşındaki temizlik görevlisi tacizci Y.K’yi görür görmez bağırmaya başladı. Bunun üzerine İ.G’nin babası ile tacizci Y.K arasında çıkan kavgaya, okul idaresi ve polisler müdahale etti.

TACİZ İSPATLANDI, TACİZCİ TUTUKLANDI

Başlatılan soruşturmanın ardından Y.K’nin cinsel saldırıda bulunduğu delillerle ve kamera görüntüleriyle ortaya çıktı. Ailenin şikayetini göz önüne alan mahkeme, okul görevlisi  Y.K’nin tutuklanmasına karar verdi.

KORUCUBAŞI İSKENDER ERTUŞ DEVREDE

Tacizci Y.K, ailesi aracılığıyla korucubaşı İskender Ertuş’a haber ulaştırarak ailenin şikayetinden vazgeçirilmesini talep etti. Bunun üzerine harekete geçen korucubaşı İskender Ertuş, İ.G’nin ailesiyle görüşerek şikayetlerinden vazgeçmesini dayattı. Vazgeçmeyeceklerini belirten aile, İskender Ertuş ve koruması olan tacizcinin kuzeni Faysal Kılıç tarafından tehdit edildi.

TÜM AİLE İLÇEYİ TERK ETTİ

Korucubaşı ve koruması, bir gün içinde Başkale’yi terk etmelerini, aksi halde ölümü göze almaları gerektiği tehdidinde bulundu. Tehditlerin ardından İ.G’nin ailesi ve yakınları, gece yarısı eşyalarını toplayarak Başkale’yi terk etti.