Kürt sanatçılar: Düşmanlarımız birleşti, biz de 'BİR' olalım!

Ulusal Birlik Çağrısı için Kürdistanlı Sanatçılar Platformu, Türk işgal saldırıları karşısında Kürt siyasi güçleri arasındaki bölünmüşlüğe son verilmesini istedi. Platform, "Ulusal birlik siyaseti dışında, başka bir yol ve yöntem kalmadı" dedi.

Ulusal Birlik Çağrısı için Kürdistanlı Sanatçılar Platformu, Türk devletinin giderek yayılan işgal saldırılarına karşı Kürtleri birliğe çağıran yazılı bir açıklamada bulundu.

"Düşmanlarımız bir olmuş, gelin biz de bir olalım!" diyen platform, kim işgalci Türk devletinin politikalarına ortak veya alet olursa Kürt halkı tarafından reddedilmesini ve sert bir şekilde karşı koyulmasını istedi.

'İŞGAL SALDIRILARI KARADAN VE HAVADAN GENİŞLEDİ'

Platform şunları ifade etti:

"Faşist ve işgalci Türk devleti, Kürt halkına yönelik soykırım saldırılarında kararlı ve ısrarlı. Doktrini, ya da diğer bir ifadeyle kendi varlık felsefesini Kürt halkı ve Kürdistan toprakları üzerinde yaşayan tüm bileşenlerin imhasında görüyor.

Geniş çaplı ve çok yönlük bir savaş planı ile Kürt halkının kazanımlarını yok etmek ve Kürt iradesini kırma doğrultusunda hareket ediyor. Ayrıca bir süredir, Kürdistani güçler arasında ulusal bir ittifak ve birlik sağlanmaması ve Kürtler arası savaş çıkması için, Güney topraklarında kapsamlı saldırılara başladı.

İşgalci Türk devleti gün geçtikçe bu saldıırlarını karadan ve havadan genişletiyor. Ülkemizin güneyinde bir çok alan işgal edildi. Onlarca Kürt vatandaşı işgalci orduya ait uçakların saldırısı ve top atışları nedeniyle şehit düştü. Onlarcası da yaralandı. Yüzlerce köy ve yaşam alanı saldırı altında, boşaltıldı, yurttaşlara ait tarlalar, bağ ve bahçeler, mal ve mülkler viran edildi ve yakıldı. Her yıl Kürdistan'ın dağları, ağaçları ve çalılarının nasıl ateşe verildiğini herkes görüyor.

İşgalci Türk devleti bu kez Kürt halkı ve Kürtlerin kazanımlarını ortadan kaldırma stratejisi ve amacını artık açık bir şekilde sölüyor."

'GÜNEY KÜRDİSTAN'DA BÜYÜK BİR TEHLİKE VAR'

Heftanîn'deki savaşa dikkat çeken Kürdistan Sanatçılar Platformu, Heftanîn'de işgalcilerin tarafında "gelişmiş teknoloji ve ağır silahlar, tüm işbirlikçiler ve ajanlar, korucular ve kendini satanların" bulunduğunu belirtti.

Açıklama şöyle devam etti:

"Güney Kürdistan'da büyük bir tehlike olduğunu görüyoruz. Barbar Türk devleti Güney'i işgal etmek istiyor. Hem işgal etmek hem de Kürtleri karşı karşıya getirmek istiyor. Bunu da açık bir şekilde söylüyor, gizlemiyor. Kürt siyasetindeki bu parçalılık ve bölünmüşlük, en büyük utançtır. Yüz kızartıcı bir durumdur. Artık halkımız böyle bir Kürt siyaseti istemiyor.

'PARTİSEL VE KİŞİSEL ÇIKARLARA KURBAN EDİLMEMELİ'

Kürt halkı, Kürt ulusu 21'inci yüzyılda tarihi bir fırsatla karşı karşıya bulunuyor. Tüm acılar, zulüm, zorbalık ve yüzyıllık adaletsizlik gözler önündedir. Önümüze gelen fırsatı kaçırmamalıyız. Kaderimizi ve irademisi partisel çelişkiler ve kişisel çıkarlara kurban etmemeliyiz.

Biz Kürdistan'ın dört parçasından Kürt halkının sanatçıları olarak, tüm Kürtlere, siyasi hareketleri, partileri ve kurumlarına şunu söylüyoruz: Düşmanlarımız bir olmuş, gelin biz de bir olalım!

'KİM İŞGALCİYLE ORTAK OLUYORSA, KARŞI DURULMALI'

Halkımıza çağrıda bulunuyoruz: Kim olursa olsun, hangi parti olursa olsun, Ulusal Birlik çizgisine kim gelmiyorsa, kim işgalci devletin politikalarına ortak oluyorsa, kim işgalci Türk devletinin politikalarına alet oluyorsa, Kürt halkının katledilmesinen sorumludur! Dört parçadaki halkımızın bunu kabul etmemesi, geçit vermemesi ve sert bir şekilde karşısında durması gerekiyor.

'BÖLÜNMÜŞ VE PARÇALI SİYASET KÜRTLERİ KORUYAMAZ'

Kürt siyaseti, ya da diğer bir ifadeyle tüm parti ve hareketler, anı zamanda aydınlar, sanatçılar ve toplumun akil insanları, dini öncüleri; herkes sorumlu yaklaşmalı. Bu durum, en yüksek düzeyde risk içeriyor. Artık Kürt siyaseti bu berbat haliyle ulusumuzun kazanımları ve değerlerini koruyamaz!

Toplumun tüm kesimleri uyanık olmalı; kim Ulusal Birliği istiyor, kim istemiyor! Kim ulusu koruyor, kim bozuyor!

'PARTİLER ULUSAL BİRLİĞE DÖNENE KADAR EL ÇEKİN'

Biz Kürdistan parçalarının sanatçıları olarak çağrımızı yineliyoruz: Halkımız, Kürt toplumu, tüm siyasi parti ve örgütler özüne ve ulusal istişareye dönene kadar, bu çok kötü siyasi durumdan elini çekmeli.

Tüm Kürdistani parti ve güçlere de çağrıda bulunuyoruz. Ulusal birlik ve ulusal istişare siyaseti dışında, başka bir yol ve yöntem kalmadı! Bu konuda öteleme ve ilgisiz kalma, sessizlik ve eylemsizlik, düşmanın umudu ve arzusudur.

'ULUSUMUZUN GELECEĞİ GENÇLERİN ELİNDE'

Kürt sanatçılar olarak özellikle Kürdistan'ın dört parçası ve yurtdışındaki genç kadın ve erkeklerimize de çağrımız var: Siz, yüzyıldır parçalanmışlık ve bölünmüşlükle Kürdistan topraklarına yüzbinlerce şehit veren ulusumuzun geleceğisiniz. Her yerde, her alanda, ayaklanın, ulusumuzun geleceğinin sönmesine izin vermeyin."