Kürt Ulusal Birliği Partileri’nden serhildan çağrısı

Kürt Ulusal Birliği Partileri, işgalci Türk devletinin aralıksız devam eden saldırına karşı Kürt halkına serhildan çağrısı yaptı.

Kürt Ulusal Birliği Partileri, İşgalci Türk devletinin Şengal, Maxmur ve Medya Savunma Alanlarına yönelik saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yayınladı.

Saldırıların 1915’teki Seyfo Katliamı’nın yıldönümünde olmasının tesadüf olmadığı belirtilen açıklamada, “Türk devletinin günlük olarak gerçekleştirdiği saldırılar, suçlar ve ihlaller tüm dünyanın gözü önünde yapılmaktadır” denildi.

Kürtler arası diyalogların devam ettiği bir dönemde saldırının gerçekleştiğine dikkat çekilen açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: “Türkiye, bu saldırılarla Kürtler arası bir yakınlaşmanın olması durumunda bunu bozmak için her türlü şeyi yapabileceği mesajını vermek istiyor. Bununla birlikte taraflar arasında fitne ve karışıklık yaratma peşinde olan Türk devletinin planlarına karşı dikkatli olunmalıdır.”

Açıklamada saldırılar karşısındaki tepkisizliği de şu ifadelerle dikkat çekildi: “Bu saldırılara ve daha öncesinde Kuzey ve Doğu Suriye ile Güney Kürdistan’a yapılan saldırılara karşı uluslararası sessizlik devam etmektedir. Bu sessizlik durumu Türkiye işgalciliğine, bölge halklarına karşı suçlarına devam etme gücü ve cesareti vermektedir.”

Saldırıların sert bir şekilde kınandığı açıklamada uluslararası kamuoyunun tutum göstermesi ve Türkiye’nin bölge halklarına karşı işlediği suçların önüne geçilmesi için çağrı yapıldı.

Irak ve Güney Kürdistan hükümetlerine de çağrı yapılan Kürt Ulusal Birliği Partileri, ülke egemenliği ihlal eden saldırılara tepki gösterilmesini istedi.

Açıklamanın sonunda bölge halklarına ve tüm Kürt halkına, serhildan çağrısı yapılarak ve “Kürtler arası diyaloglar devam etmelidir. Bu diyaloglar Kürt halkı için olumlu sonuçlar getirecektir. Türk devleti diyalogların başarıya ulaşmaması için her türlü yolu kullanmaktadır. Şunu bir kez daha belirtiyoruz ki Türk devleti herhangi bir Kürt partisine değil, bütün Kürt halkına ve partilerine düşmandır. Türk devleti, bölge halklarının özgür ve demokratik toplumlar yaratma ümitlerinin düşmanıdır” denildi.