'Kürt halkı bombardımanlarla yok olmaz'

Türk devletinin Güney Kürdistan'a saldırarak Kürt halkını yok etmek istediğini belirten Zimnako Mihemed Emîn, "Türk devleti Kürtleri bitirmek istiyor ama bilsin ki bu halk bombardımanlarla yok olmaz" dedi.

Türk devletinin Güney Kürdistan'a yönelik işgal saldırıları devam ediyor. 

Süleymaniye’nin Pêncewîn ilçesine bağlı Qizice köyünde yaşayan Zimnako Mihemed Emîn, Türk devletinin sivil alanlarına yönelik saldırılarını “insanlık dışı ve ahlaksızlık” olarak nitelendiriyor. 

İşgalci Türk ordusunun bombardımanlarına ilişkin ANF’ye konuşan Zimnako Mihemed Emin, yaşadığı bölgenin askeri değil sivil bir alan olduğunu belirterek, "Atalarımızın topraklarında yaşıyoruz. Yıllardır bağ, bahçe işleri ile uğraşıyoruz. Biz sadece topraklarımızda huzurlu bir yaşam sürdürmek istiyoruz. Ama Türk devleti saldırılarla, bombardımanlarla topraklarımızda barış içinde yaşamamıza izin vermiyor. Burası sivil bir yer, Türk devleti sivil yerleri bombalayarak yıllardır yaşadığımız bu topraklardan bizi sürgün etmeyi hedefliyor. 

Halk bu saldırılardan dolayı maddi ve manevi çok büyük zararlar gördü. Yıllardır emek verdiğimiz bağımızı, bahçemizi yaktılar. Çocuklarımız psikolojik olarak çok etkilendiler. Bombardımanlardan dolayı en ufak bir sesten korkuyorlar. Herkesin uykuda olduğu bir saatte Türk devleti alanlarımızı bombalıyor. Bu insanlık dışı ve ahlaksızlıktır. Kendi ülkemizde rahat bir nefes almamıza izin vermiyorlar" diye konuştu. 

GÜNEY HÜKÜMETİ SALDIRILARA KARŞI TUTUM ALMALI

Saldırıların son bulması için Güney hükümetine ve uluslararası insan haklarına çağrıda bulunan Zimnako Mihemed Emîn, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Yaşananları gelip gözleriyle görsünler. Baksınlar bakalım burası askeri bölge mi, sivil bölge mi? Güney hükümeti görevini yerine getirmelidir. Bu kadar kan dökülüyor, saldırılar oluyor. Artık yeter buna tepki versinler. 

Türk devleti ve işbirlikçileri eğer Kürt halkını saldırılarla bitirmek istiyorlarsa bilsinler ki bu halk bombardımanlarla yok olmaz. Onlarca rejim Kürt halkını yok etmek istedi ama başaramadı. Çünkü Kürt halkı güçlü bir halk ve gün geçtikçe daha da güçleniyor.  

Tekrar söylüyorum, Güney hükümeti bu saldırılara ilişkin Türk devletine karşı bir tutum almalı ve Türk devletinden hesap sormalıdır. Gerekçe ne olursa olsun Güney hükümeti bu saldırıları kabul etmemeli ve tepkisini ortaya koymalıdır. Bölgeye yönelik bombardımanlara karşı bugüne kadar Güney hükümeti herhangi bir tepki göstermedi ve hala sessiz kalıyorlar. Üstelik nasıl bir durumda olduğumuzu, zararlarımızın ne olduğunu dahi sormadılar. Bu doğru bir yaklaşım değil. Eğer bu şekilde devam ederse 80'li yıllarda yaşanan katliamların benzerleri tekrarlanır. Burası yaşanmayacak bir hale gelir, Kerbelaya döner."