'Kürt halkı Türk devletine her alanda tepki göstermeli'

Türk devletinin işgal saldırılarından sonuç alamadığı için kimyasal silaha başvurduğunu söyleyen Dr. Tîjda Amed, "Türk devletinin kimyasal silah kullanımına Kürdistan'ın dört parçasındaki halkımız tepki göstermelidir" dedi.

Türk devletinin Medya Savunma Alanları'na yönelik başlattığı işgal saldırıları sürüyor. Gerillanın direnişini kıramayan Türk devleti kimyasal silah dahil her türlü kirli yol ve yönteme başvuruyor. 
Gerilla Dr. Tîjda Amed, Türk devletinin işgal saldırılarını ve kimyasal silah kullanımı ANF'ye değerlendirdi. 

Türk devletinin KDP işbirliği ile Kürdistan topraklarına saldırdığını söyleyen Tîjda Amed, şöyle konuştu: "Türk devleti şimdiye kadar tüm silah ve tekniklerini kullanmasına rağmen gerilla direnişini kıramadığı için yasaklı kimyasal silahlar kullanıyor. Böylece Medya Savunma Alanlarını kuşatmayı, gerillayı abluka altına almayı ve bu şekilde bölgeyi bir bütün olarak işgal etmeyi amaçlıyor. Bugün bunu PKK hareketini bahane ederek yapıyor ama yarın Başûr toprakları, KDP ve Güney hükümeti de bu tehlike ile karşı karşıya kalacaktır. Bu tehlikeler görülmeli. Biz de gerilla olarak Türk devletinin saldırılarına cevap vermeye devam edeceğiz. Bugün o alanlarda arkadaşlarımız mevzilerde direniyor, savaşıyor. 

Gerilla direnişi karşısında ilerleyemeyen Türk devleti kimyasal silah kullanıyor ve bu suçtur. Türk devleti bu suçu gerillalara karşı onlarca kez işledi. Türk devleti, hem havadan hem de karadan gerillalara karşı saldırı başlattı ancak sonuç alamadı. Kimyasal silah kullanarak sonuç almak istiyor. Türk devletinin yaptığı bu suça karşı uluslararası kuruluşlardan tepki gelmelidir. Başta Güney halkımız olmak üzere Kürdistan'ın dört parçasındaki halkımız Türk devletine karşı tepkilerini çok güçlü bir şekilde göstermelidir. İşgalci Türk devleti yabancı devletlerden aldığı güç ve güvenle kimyasal silah kullanıyor. AKP-MHP iktidarı Kürtleri kendi istediği Kürtlük çizgisine getirmek için her yolu deniyor." 

IRAK HÜKÜMETİ SALDIRILARA SESSİZ KALMAMALI

Kimyasal silahların sonuçlarına değinen Dr. Amed, kimyasalların insan hayatını yok etmesinin yanı sıra doğaya da ciddi tahribat verdiğine dikkat çekti.  

Türk devletinin işgal saldırılarında  yer alan KDP'nin özgür Kürt'e karşı olduğunu vurgulayan Tîjda Amed, devamla şunları belirtti: "KDP, Kürdistan topraklarında Türk devleti ile işbirliğine son vermelidir. Bu tehdit sadece gerillalar için geçerli değildir. Aynı zamanda siviller için de büyük bir tehlikedir. İhanet çizgisi toplum için bir tehlikedir, bilinmelidir. 

Öte yandan Irak hükümeti bu duruma sessiz kalmamalı. Faşist Türk devleti Irak ve Güney Kürdistan topraklarında savaş yürütüyor ve Irak hükümeti tepkisini sadece sözlü olarak ifade etti, ancak daha ciddi bir duruş sergilemek gerekiyor. Tepkilerini çeşitli şekillerde ifade edebilirler. Sadece Irak hükümetinin değil, bölgede yaşayan tüm insanların tepkilerini güçlendirmesi gerekiyor. Bunu öncelikle Güney Kürdistan'da yaşayan Kürt halkımız için, yine dünyanın dört bir yanına dağılmış halkımız için söylüyoruz. Yine kendisine aydın, demokrat, insan haklarını savunucusu diyen herkes bu suça karşı durmalıdır."

DİRENİŞ ZAFERİN İŞARETİ OLACAK

Kürdistan gerillaları olarak saldırılara karşı sonuna kadar direneceklerini ifade eden Tîjda Amed, şu mesajı verdi: "Büyük bir savaşın ortasındayız, düşman saldırıyor. Bu savaşa sonuna kadar karşılık vereceğiz. Ama kimyasal silah kurallarının sadece anlaşmalara dayanmasını değil, aynı zamanda pratikte de kullanımının, üretiminin, satışının, savaş aracı olarak stoklanmasının yasaklamasını istiyoruz. Bunun medyada, kamuoyunda önemli bir gündem maddesi olması gerekiyor. 
Bugün Zap ve Avaşîn'de büyük bir direniş var. Saldırılar halen devam ediyor. Şu ana kadar Türk ordusu istediği sonuçları elde edemedi. Gerillanın gösterdiği bu irade ve dayanıklılık Rêber Apo'nun ideolojisinden geliyor. Rêber Apo'nun ortaya çıkardığı irade ve direniş çizgisi ile Önderliğimizi, halkımızı ve ülkemizi özgürleştireceğiz. Bu temelde bugün verilen direniş ve mücadele zaferin işareti olacaktır."