Kürt olunca yaşına bakılmıyor

Cezaevinde tutulan 80 yaşındaki annesi ve 79 yaşındaki babasının sağlık durumlarına dikkat çeken Medeni Özer, “Sistem nezdinde Kürt’ün yaşı yok; ha 7 yaş, ha 70 yaş” dedi.

Medeni Özer, anne ve babasının üç aydan fazladır cezaevinde olduğunu söyleyerek, “Bu süreç uzatılırsa sağlıkları ciddi boyutlara ulaşır. Annemin daha fazla hayatta kalma şansı yok. Aile olarak kaygılarımız gün geçtikçe artıyor” diye konuştu. 

Van’ın Edremit ilçesinde 80 yaşındaki Makbule Özer ile 79 yaşındaki eşi Hadi Özer, 24 Temmuz 2018’de evlerine yapılan polis baskınında çocuklarıyla birlikte gözaltına alındı. Özer çifti hakkında yürütülen soruşturma sonucunda dava açıldı. Yerel mahkemenin Özer çiftine verdiği 2 yıl 6 ay hapis cezası, üst mahkemelerce onandı. Bunun üzerine gözaltına alınan Özer çifti, 9 Mayıs’ta tutuklanarak cezaevine gönderildi. Özer çifti, 105 gündür cezaevinde rehin tutuluyor.

SİSTEM NEZDİNDE KÜRT’ÜN YAŞI YOK

Oğulları Medeni Özer, bu hukuksuzluğu uygulayanlardan adalet, hak, hukuk beklemediklerini söyledi. Bu yapılanların, Kürt’e beslenen kin ve nefretin sonucu olduğunu kaydeden Özer, şöyle konuştu: “Sistem nezdinde Kürt’ün yaşı yok; ha 7 yaş, ha 70 yaş. Bu insanlar bakıma muhtaç. Cezaevlerinde tutulacak insanlar değil; ikisi de hasta.”

KAYGILARIMIZ GİDEREK ARTIYOR

Cezaevinde tutulma sürecinin uzatılması halinde anne ve babasının sağlıklarının ciddi boyutlara ulaşacağını ifade eden Özer, “Annemin daha fazla kalma şansı yok. Aile olarak kaygılarımız gün geçtikçe artıyor. Bu konuda birçok girişimimiz oldu; kamuoyu oluştu, çeşitli çevrelerden, siyasi partilerden destek geldi fakat bu kör, sağır sistem duymak istemiyor” dedi.

TÜM AİLEYİ REHİN ALIYOR

Sistemin, sadece bireyleri tutuklamadığını, tüm aileleri de rehin almaya çalıştığını söyleyen Özer, şunu ekledi: “Sosyal, siyasal,  ekonomik ve psikolojik olarak bunu yapmaya çalışıyor.”