Kürt PEN: Güneyli yetkililer saldırganları cezalandırmalı

Kürt PEN Merkezi, Süleymaniye’de kadın akademisyen ve gazeteci Nagihan Akarsel’in katledilmesini kınayarak, Güneyli yetkilileri görevlerini yerine getirmeye ve saldırganları cezalandırmaya çağırdı.

Jineoloji Araştırma Merkezi Üyesi olan kadın aktivist ve akademisyen Nagîhan Akarsel, 4 Ekim günü saat 09.30’da Süleymaniye’nin Bahtiyari ilçesindeki evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucunda şehit düştü. 

Kürt PEN Merkezi, bu saldırıyı kınayarak son 40 günde Güney Kürdistan’da 2’nci kez yazar ve gazetecilerin hedef alındığına dikkat çekti.

Bu durumu için “ciddi” ve “tehlikeli” diyen Kürt PEN Merkezi, “Yazar ve araştırmacı Suheyl Xurşid’in öldürülmesinin üzerinden 40 gün dahi geçmeden bu kirli olayın yaşanması endişe vericidir. Ne yazık ki Kürdistan Bölgesi Hükümeti ve güvenlik güçleri bu saldırıyı engelleyememiş, saldırının faillerinin yakalayamamıştır” ifadelerini kullandı.

Kürt PEN, “Yetkililer görevlerini yerine getirmeli, saldırganları yakalayıp cezalandırmalıdır. Bu terör saldırıları durdurulmazsa Güney Kürdistan’da hiçbir yazar ve gazeteci çalışmalarını yürütemez” çağrısında bulundu.