Kürt siyasetçiler ve aydınlardan imza kampanyası

Gare bölgesine yapılan askeri sevkiyatın ardından artan gerginliğin son bulması ve Kürtler arası bir iç barışın sağlanması amacıyla dünyanın birçok ülkesinde yaşayan Kürdistanlı aydınlar ve siyasetçiler imza kampanyası başlattı.

KDP güçlerinin Medya Savunma Alanları’na yönelik son günlerde artırdığı saldırı ve provokasyon girişimlerinin ardından Kürdistanlı aydınlar ve siyasetçiler harekete geçti. Yurt dışında örgütlenen Kürdistan Ulusal Birliği İçin İnisiyatifi’nin organizesiyle bir araya gelen yüzlerce isim imza kampanyası başlattı. Kampanyaya şu ana kadar Kürdistan’ın dört parçasından 1300 ismin imzaladığı öğrenildi.

Kampanyanın duyurusu için yarın saat 13.00’te online (çevirim içi) basın toplantısı düzenlenecek. Avrupa, Asya ve Amerika kıtalarında yaşayan Kürdistanlı siyasetçi ve aydınların da canlı olarak bağlanacağı basın açıklamasında Güney Kürdistan’daki gerginliğin son bulması için çağrılar yapılacak.

‘İÇ BARIŞ ÖZGÜRLÜK GETİRİR’

Basın toplantısına 40’ya yakın ismin katılması bekleniyor. Özellikle Kürt medyasının davet edildiği basın toplantısını zoom programı üzerinden izlemek ve soru sormak isteyenler şu e-posta adresiyle iletişime geçebilir: [email protected]

Basın toplantısının çağrısında ise özet olarak şu görüşler yer aldı: “Son günlerde Hewlêr’den Gare bölgesine doğru askeri sevkiyatın yapıldığına dair haberleri kaygıyla izliyoruz. Kürt siyasetçilerinin yaptığı çağrılara rağmen bu gerginliğin sona ermemesi üzerine bizler yurt dışında yaşayan Kürdistanlılar olarak herkesin evini yakacak bu ateşin derhal söndürülmesini istiyoruz. Çünkü bu gerginlik artık sadece taraflar arasındaki bir gerginlik değil. Bizler ‘İç savaş felaket, iç barış ise özgürlük getirir’ sloganıyla herkesi tavır almaya çağırıyoruz.”