Kürt siyasetçilere Riha’ya giriş yasağı

Wanlı Kürt siyasetçilerin “Eylem etkinliğe destek vermek amacıyla geldikleri” gerekçesiyle Riha’ya girişleri yasaklandı ve bu yasak tutanak altına alındı.

Wan’da Halkların Demokrat Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Yöneticisi olan Fatih Şahin, Sait Kılıç, Nedim Şipal ve Lezgin İşnaz Wan-Amed karayolunda 15 defa polisler ve askerler tarafından durduruldu. Neredeyse 20 km’de bir durdurulan Kürt siyasetçilerin her defasında üstü arandı, GBD kontrolü yapıldı ancak olumsuz herhangi bir duruma rastlanmadı.

Kürt siyasetçiler, 4 saatte gidilen Amed yolunu 8 saatte gitmek zorunda kaldı. Polisler olumsuz herhangi bir durum olmamasına rağmen takibini sürdürdü ve Amed’de Kürt siyasetçilerin önünü bir kez daha kesti. Riha yolu uygulama noktasında durdurulan Kürt siyasetçiler hakkında tutanak tutuldu.

Tutanakta  “Yapılan kontrol ve aramalarda herhangi bir suç unsuruna rastlanmamış ancak Şanlıurfa Valiliğinin il merkezi ve ilçelerinde eylem etkinliği düzenlemek ve düzenlenecek eylem etkinliğe destek vermek amacıyla ilimize gelen şahısların ve söz konusu aracın Şanlıurfa sınırları içinde yasaklanmış olup, bu yasak şahıslara tebliğ edilmiştir” ifadeleri kullanıldı.

‘SEYAHAT ÖZGÜRLÜĞÜMÜZ GASP EDİLMİŞTİR’

Siyasetçi Fatih Şahin yasak kararına tepki gösterdi. Anayasada belirtilen yerleşme ve seyahat hürriyetinin bir kez daha gasp edildiğini belirten Şahin, Diyarbakır polisinin Urfa ili için tutanak tuttuğunu ve bu konuyu yargıya taşıyacaklarını söyledi.