Mahmur halkı Öcalan için yürüdü

Öcalan'a yönelik ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek amacıyla düzenlediği eylemler çerçevesinde dün gece binlerce kişinin katılımıyla meşaleli yürüyüş düzenledi.

Mahmur halkı da dün akşam binlerce kişinin katılımı ile düzenledikleri meşaleli yürüyüşte tecride karşı alanlardaydı. Öcalan'ın ağırlaştırılmış tecrit altında tutulmasına karşı alanlarda olan Şehit Rüstem Cudi (Maxmur) Mülteci Kampı halkı, Eylem Komitesi öncülüğünde düzenlenen kitlesel bir eylemde Öcalan'ın aile, avukat ve İşkence Önleme Komitesi (CPT) ile görüştürülmesi talep edildi.

Yürüyüşe 3 farklı koldan başlayan kamp halkı, kampın ana yolunda bir araya gelerek büyük meşaleli yürüyüşe başladı. Kamp sakinleri, öğrenciler ve gençler 3 farklı kolda bir araya gelerek kitlesel eylemlerini Öcalan posterleri, KCK, PKK, KJK, HPG, YJA-Star, YPJ, YPG bayrakları ile "Bijî Serok Apo", "Bê Serok Jiyan Nabe", "Şehîd Namirin", "Sond Dixwîn bi Şehîdan Em Leşkerên Apo ne" ve "Kesek Nikare Roja Me Tarî Bike" sloganları eşliğin kitlesel yürüyüş düzenledi.

Kampın ana yolunda bir araya gelerek yürüyüş düzenleyen kamp halkı, daha sonra futbol sahasında toplandı. Burada yapılan konuşmalarda Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talep edildi. Mahmurluların meşaleli yürüyüş eylemi ve sinevizyon gösterilerinin ardından eylem son buldu.