Malazgirt: Gerilla güçlü taktik zenginliklerle eylem yapıyor

Türk ordusunun gerilla karşısında büyük kayıplar verdiğine dikkat çeken Halk Savunma Merkez Karargah Üyesi Amed Malazgirt, “Geçmişte olduğu gibi bugün de Türk devletinin Kürtleri imha hayalleri kursaklarında kalacak" dedi.

Ajansımıza konuşan Halk Savunma Merkez Karargah Üyesi Amed Malazgirt, Kürdistan’da yaşanan savaşı, Türk devletinin gerçekleştirdiği imha saldırılarını ve gerillanın gelişen saldırılar karşısında gösterdiği direnişi değerlendirdi.

‘TÜRK DEVLETİ PKK’Yİ BAHANE EDEREK KÜRT HALKINA SALDIRIYOR’

Gerillanın geçmiş dönemlere göre daha güçlü taktik zenginlik ile eylemler gerçekleştirdiğini ve Türk ordusunun tüm teknolojik silahlarını boşa çıkardığını ifade eden Malazgirt, önümüzdeki süreçlerde de yoğun bir savaş sürecinin yaşanacağına dikkat çekti.

Malazgirt’in değerlendirmeleri şöyle:

“Türk devleti son iki yıldır hareketimize karşı topyekun savaş ilan etmiştir. AKP ve MHP ittifakı kendi içindeki ve dışındaki sorunları ‘varlık-yokluk savaşı veriyoruz’ propagandasıyla gündemi saptırtarak kendi ömrünü uzatmaya çalışıyor. Bu topyekun savaşı yaparken ‘Kürtlerle sorunum yok PKK’yle savaşıyorum’ adı altında yapmaktadır. Aslında tüm Kürtlerle olan savaşını gizlemeye çalışıyor.

Son iki yıldır Zagros ve Medya Savunma Alanlarına yoğun askeri sevkiyat ve operasyon yapmıştır. Bu askeri harekatlar birçok yerde direnişimiz ve eylemlerimizle karşılaşmıştır. Türk devleti Güney Kürdistan’daki referandumu gerekçe gösterip güney Kürdistan’ın birçok alanına girip kendi sınır bölgesinin dışındaki bu toprakları işgal etmeye çalışmıştır. Suriye’nin İdlib bölgesinde olduğu gibi aynı işgalci yaklaşımı siyasi otorite boşluklarını fırsat bilerek Güney Kürdistan’da da yapıyor. Kerkük şehri tarihten beri Kürdistan topraklarına ait bir Kürt şehridir. Kerkük Kürt şehri olmasına rağmen Türk devleti Türkmenleri bahane göstererek Kerkük’ü kendisine ait bir şehir görmektedir. Türkiye devleti, Irak ve İran devletleriyle anlaşıp destek ve tavizler vererek güney Kürdistan’daki Kürt kazanımlarını tasfiye etmek için Irak ordu güçleri ve Haşdî Şabi’ye destek olup saldırmasını sağlamıştır. Türk devletinin amacı sadece Kürt kazanımlarını tasfiye etmek değil aynı zamanda kendine yeni topraklar işgal etmek istiyor.

XEREGOL’DA 50’DEN FAZLA ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

Merkezi Irak ordusu ve Haşdî Şabi güçleri Kerkük’e saldıklarında Türk devleti de Güney Kürdistan’ın Barzan topraklarına girip ilerlemek istedi. Gerilla güçlerimiz büyük bir direniş göstererek Türk devletinin ilerlemesini sınırladı. Güçlerimiz operasyona etkili darbeler vurdular. Halen de yer yer o alanlarda çatışmalar ve etkili eylemlerimiz devam etmektedir. Kerkük saldırının başladığı aynı gün Türk ordusu Çukurca üzerinden Zap bölgesinin Xeregol alanına yoğun bir saldırı ve işgal operasyonu başlattı. Xeregol tepesinde gerilla güçlerimiz altı gün boyunca büyük destansı direnişler göstererek düşman askerine 50’den fazla kayıp verdirtti. Gerilla güçlerimiz altı gün boyunca büyük destansı direnişler göstererek Türk ordusunun operasyonunu başarısız kıldı.

Xeregol tepesine yapılan operasyonda üç defadan fazla tüm teknolojisiyle onca uçak filolarının yoğun bombardımanına rağmen gerillalarımız operasyon gücüne saldırarak tepeden askerleri püskürtmüştür. Böylesi büyük operasyon ve savaşların başarısız olmasında kendilerini fedaice katan şehit arkadaşlarımız da olmuştur. Türk devletinin 47 kişi öldürdük haberi yalandır ama büyük direnişler ve başarılar bedelsiz olmadı. Xeregol tepesindeki altı günlük kıran kırana geçen savaşta iki arkadaşımız şehit düşmüştür. Altı günlük Xeregol operasyonu boyunca da yoğun Zap ve Xeregol çevresi hava bombardımanlarında ise dokuz arkadaşımız şehit düşmüştür.

GERİLLANIN ÇEKTİĞİ GÖRÜNTÜLER, AKP’NİN YALANLARINI DEŞİFRE ETTİ

Son iki aydır Gever (Yüksekova), Oremar (Dağlıca), Çarçella (İkiyaka), Çele (Çukurca), Şemzinan (Şemdinli) ve çevresinde gerillanın çok etkili eylemleri hemen hemen her gün olmuş düşmana ağır kayıplar verdirilmiştir. AKP hükümeti yer yer sınırlı ve az sayıda kayıplarını basında verse de gerilla bu eylemlerini kameraya alarak bu eylem görüntülerini basınla paylaşmış ve Türk devletinin yalan yanlış algı operasyonları deşifre ederek dünya kamoyuna göstermiştir.

AKP, GERİLLAYI BİTİRDİK DEDİKÇE, HER GÜN ASKER CENAZELERİ GİDİYOR

26 günlük Qela Bedewe’deki Türk devletinin işgalci operasyonunu HPG ve YJA STAR gerillalarımız tarafından büyük bir direniş gösterilerek kırılmıştır. Şimdi de Güney Kürdistan’a tekrardan gireceğini ve ona göre hazırlıklarını yaptığını biliyoruz. Biz bundan sonra da yeni taktik ve yöntemlerle bu düşman saldırılarına etkili karşılık vereceğiz. Bizim için düşmanın gelip tepeyi veya noktayı alıp yerleşmesi önemli değil, önemli olan onun orda nasıl yaşamını ve varlığını sürdürebileceğidir. Zaten temel amacımız düşmanı arazinin derinliklerine çekip kendi alanlarımızda inisiyatifimizle etkili eylemlerle darbe vurmaktır. Türk ordusu gerillaya karşı savaşamıyor. Şu an da tek yapabildiği elindeki teknolojiyi kullanmaktır. Yüreğiyle değil, teknolojisiyle ancak savaşabiliyor. Buna rağmen başarılı değildir. ‘Bitti bitirdik’ dedikçe her gün asker cenazeleri Türkiye şehirlerine gidiyor. Bu sonbahar ve kış sürecinde çok daha yoğunluklu bir savaşın gelişeceği görülüyor. Türk devletinin gerillanın saldırı gücünün kalmadığı dediği Şemzinan gibi büyük garnizon ve karakollarla askeri teknik yığınağının olduğu bölgede dahi gerillalarımız düşmana saldırarak ona büyük darbeler vurdular.

YETKİLİLER ASKERE MORAL VERMEYE ÇALIŞIYOR

Genelkurmay başkanı ve tüm kuvvet komutanları savaşta morali bozulan askerlerinin sürekli ziyaretleri bile gerilladan yediği darbelerden dolayı toparlanmasına yetmemektedir. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Şemzinan’a bağlı Derecik garnizonuna gelip askerleri arkasına alıp basın önünde bu dağların arkasındaki terörü bitireceğiz dedikten sonra gerillalarımız peşi sıra etkili darbe vurucu eylemleri derecik garnizonuna yaparak bunun görüntülerini tüm dünya ile paylaşmıştır. En son 2 Kasım’da gerillalarımız Şemzinan kırsalında Bêsosın karakoluna bağlı Çeman nizamiyesine ve üç karakola eş zamanlı eylem gerçekleştirdiler. Bu saldırıda düşmanın 20’den fazla ölüsü olmuştur. Burada gerillalarımızın saldırı ruhuyla istedikleri zaman istedikleri hedefe yönelerek başarılı eylemleri geçmiş pratiklerde de olduğu gibi bugün de gerillanın saldırı potansiyeli katlanarak artmıştır.

SOYLU KAYIPLARININ İZAHATINI NASIL YAPACAK?

Gerilla TV’deki onca imha edilen askeri araçlarını, suikast ile vurulan askerlerini, füzelerle imha edilen tekniklerini ve onlarca ölen askerlerini kendi kamuoyuna Süleyman Soylu nasıl izah edecektir? AKP medyası üzerinden sürekli gerillayı darbeledik, bitirdik tarzı algı operasyonlarıyla ve yoğun tutuklamalarla Kürt halkının direnişini ve kazanımlarını gölgelemeye ve kırmaya çalışmaktalar. Kürt halkına diz çöktürüp, teslim almayı ummaktadır. Geçmişte olduğu gibi gelecekte de Türk devletinin bu hayalleri hep kursaklarında kalacaktır. AKP ve MHP faşist ittifakı tüm saldırılarını her yönüyle Kürt halkına ve kazanımlarına her parçada çevirmiştir.

KÜRT GENÇLERİ AKTİF MÜCADELE İÇİN GERİLLA SAFLARINA GELMELİ

Türk devletinin topyekun saldırılarına karşı gençleri gerillayla omuz omuza verip direniş savaşını dağlarda büyütmeye çağırıyoruz. Direniş savaşımızın başarısı önderliğimizi ve halkımızı özgürleştirecektir tarih bu savaşın kazananını PKK öncülüğündeki Kürt halkı ve gerillasının olduğunu gösterecektir.”