Mardin'de Newroz’a davet

Mardin ve ilçelerinde devam eden Newroz hazırlıkları kapsamında birçok yerde Newroz ateşleri yakılarak, halk kutlamalara davet edildi.

Mardin Nusaybin, Kızıltepe, Savur, Dargeçit ve Derik ilçelerinde gerçekleştirilecek Newroz kutlamaları için hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor. Hazırlıklar kapsamında tertip komitesi ve HDP milletvekillerinin de katılımıyla halk Newroz kutlamalarına davet edildi.

Nusaybin’de de HDP il ve ilçe yönetimi Newroz çağrıları yaptı. İlk adresleri İzmir Kadifekale’de 21 Mart 1992’de bedenini ateşe vererek, Newrozlaşan Rahşan Demirel’in mezarı olan heyet, Demirel’i anarak programlarına başladı. Mezar başında konuşan HDP Mardin İl Eşbaşkanı Perihan Ağaoğlu, “Rahşan, Kürtlerin Newroz’u ve isyanına lastik ateşleri yetmediği için bedeninin ateşe vermişti. Bugün burada onu anıyoruz” dedi. “Kawa’nın yaktığı ateş yandığı sürece kimse güneşimizi karartamaz” diyen Ağaoğlu, Newroz’a katılım çağrısında bulundu.

Heyet mezar ziyaretinin ardından ilçede Newroz bildirileri dağıtırken, yakılan ateş etrafında halaylar çekerek, kutlama gerçekleştirdi.

Derik’in köylerinde de Newroz ateşleri yakılarak, etrafında halaylar çekildi.

Artuklu ilçesindeki kutlamaların merkezi ise Artuklu Üniversitesi Kampüsü oldu. Kampüste bir araya gelen öğrenciler, erbaneler eşliğinde şarkılar söyleyerek, halaylar çekti. Öğrenciler, kutlama ile birlikte Mardin halkına Newroz kutlamalarına katılma çağrısında bulundu.