Mardinli Araplar: Tecritler kırılmaya mahkumdur

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın üzerindeki bu uygulamayı insanlık dışı ve insanlık suçu olarak gören halklar, bu durumdan şikayetçi olduğunu ve bir an önce bu tecrit uygulamasının kalkmasının çağrısında bulundu.

Türkiye’de 18 yıldan fazladır ağırlaştırılmış tecrit altında tutulan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın üzerindeki bu uygulamayı insanlık dışı ve insanlık suçu olarak gören halklar, bu durumdan şikayetçi olduğunu ve bir an önce bu tecrit uygulamasının kalkmasının çağrısında bulundu. Öcalan üzerindeki tecridin kırılmasıyla bu ülkeye ve Ortadoğu’ya demokrasi, barış ve özgürlüğün geleceğini belirten Arap halkı ANF’ye konuştu.

‘SAYIN ÖCALAN BÜTÜN ORTADOĞU’NUN LİDERİ VE BARIŞ ELÇİSİDİR’

DİLAVER İNAL: 2013 Newroz Bayramı’nı hatırlayacak olursak, Sayın Abdullah Öcalan’ın mesajı üzerine, 2015 Haziran ayı seçimlerine kadar geçen süre zarfında bir “barış” süreci yaşadık. 2015 yılından bu yana, yaşananlara baktığımızda ise hep savaş, hep ölüm haberleri gündemimizi oluşturuyor. Bu savaş ortamında ölenlerin, yoksullaşanların ne etnisitesine ne de inanışına bakılıyor. Dolayısıyla bizler, hepimiz, hep birlikte ölüyoruz. Yaşadığımız tüm olumsuzluklardan hep birlikte etkilendiğimiz için, sadece Kürt halkının değil, tüm Ortadoğu halklarının lideri ve barış elçisi durumunda olan Sayın Abdullah Öcalan’a uygulanan tecridin bir an önce sonlandırılması gerekir. Tecridin kırılması, bütün Ortadoğu’ya barış ve demokrasinin gelmesi demektir.

‘GÜÇLÜ BİR MÜCADLEYLE BÜTÜN CEZAEVLERİ BOŞALTILABİLİR’

MURAT AKGEYİK: Öncelikle Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve şahsında bütün siyasi tutsaklara özgürlük diliyorum. Tecridi insanlık suçu olarak görüyorum. Kendine insan diyen her kesin tecrit uygulamasına karşı çıkması ve duyarlı olması lazım. Tecridin kalmasıyla ülke ve hatta Ortadoğu’da insanlar ölmez ve barış gelir. Bu ülkeyi kan gölüne çevirdiler. Artık insanlarımız ölmesin istiyoruz. Bir tek Kürt halkı veya Arap halkı değil, bütün halkların bu tecride karşı çıkmaları ve tepkisini ortaya koymaları gerekir. Öyle bir şekilde dayanışma içerisinde mücadele verelim ki Türkiye’deki bütün cezaevleri boşaltılsın, cezaevleri boş kalsın. Aslında bütün halklar bunun farkındadır, barış ve demokrasiye muhtaçtır. Ama eylem açısından yetersiz kalınıyor. Bütün halkların barış içerisinde yaşayabilmesi için Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin acilen kaldırılması lazım.

‘TECRİTİN KIRILMASI SADECE KÜRT HALKININ TALEBİ DEĞİL, BÜTÜN HALKLARINDIR’

A. K.: Türkiye devleti ve AKP hükümeti Kürt halkının kendi önderleri üzerindeki tecridin kaldırılması ve barış yolunun tekrar açılması için verdiği mücadeleyi ve yükselttiği sesleri görmek istemiyor. Yani mesele Kürt halkı olunca bu ülkedeki diğer bütün partiler bir olup, faşizan bir hal alıyorlar. Ancak Sayın Öcalan’ın üzerindeki tecrit artık bir Kürt meselesi olmaktan çıkmış, bütün kimliklerin, dillerin, dinlerin meselesi halini almıştır. Bu topraklarda yaşayan bütün halklara barışın ve demokrasinin gelmesi için tecridin acilen kaldırılması lazım. Tecrit kaldırılmadı müddetçe, bu insanlık dışı uygulamanın kaldırılması için omuz omuza, tek yürek olarak verilen mücadele halkası daha da büyüyecek ve er ya da geç bu tecrit kırılacaktır. Tecritlerin kırılması huzurun, barışın ve özgürlüğün gelmesi demektir.