Maxmur’da açlık grevi sonlandırıldı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin sonlandırılması ve özgürlüğü için Maxmur Kampı’nda 176 gündür devam eden açlık grevi eylemi, düzenlenen kitlesel bir yürüyüşle sonlandırıldı.

Maxmur Mülteci Kampı’nda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde ağırlaştırılmış tecridin sonlandırılması ve özgürlüğü için İştar Meclisi öncülüğünde 176 gündür sürdürülen süresiz-dönüşümlü açlık grevi eylemi düzenlenen kitlesel bir yürüyüşle sonlandırıldı.

Şehit Aileleri Kurumu önünde toplanan binlerce kişi, ellerinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleriyle Birleşmiş Milletler Temsilciliği önüne kadar yürüdü.

Yürüyüş boyunca “Bijî Serok Apo”, “Bijî berxwedana gelê Kurd” ve “Bijî berxwedana zindanan” sloganları atıldı.

ZAFER YILI

BM Temsilciliği önünde açıklama yapan Mexmur Halk Meclisi Eşbaşkanı Pakistan Bilen, “Kürdistan’ın tüm bölgelerinde, düşman mücadelede öncü olan mücadele eden kişileri hedef alıyor. Kürt halkını da yok etmek, Kürt halkının iradesini kırmak, zayıflatmak ve dağıtmak istiyorlar. Bilmeliler ki şehitlerimizle daha da güçlendiğimizi, bizimle daha da güçlü bir birlik olacağız. Bu temelde amacımız bu şehitler sayesinde zafere kadar savaşmaktır. Kürt halkı olarak bu saldırılara azim ve kararlılıkla karşı çıkmalı ve zafere ulaşmalıyız. Önümüzdeki iki yılı Kürt halkı için başarı yılı yapmalıyız” dedi.

‘AÇLIK GREVİ EYLEMİMİZİ SONLANDIRIYORUZ’

Yapılan çağrı sonrasında cezaevindeki tutsakların açlık grevi eylemlerini sonlandırdığını hatırlatan Pakistan Bilen, “Bu temelde biz de Maxmur Kampı halkı olarak açlık grevi eylemimize son vermek ve bu eylemi, farklı eylemlere dönüştürmek istiyoruz. Umuyoruz ki kamp halkı bundan sonraki eylemlere daha da güçlü ve etkin bir şekilde katılır” diye konuştu.