Maxmûr'da Aysel Doğan için anma etkinliği

Şehit Aysel Doğan için Maxmûr’da taziye çadırı kurularak anma töreni düzenlendi.

Hastalık sonucu şehit düşen Barış Grubu üyesi, Kürt devrimci Aysel Doğan için Şehit Rüstem Cudi Mülteci Kampı’nda (Maxmûr) yas çadırı kurularak anma töreni düzenlendi.

Şehit Aileleri Derneği’nde düzenlenen ve kamp halkının katıldığı tören, saygı duruşuyla başladı. Saygı duruşundan sonra PJAK’ın Aysel Doğan ile ilgili mesajı okundu, ardından Şehit Aileleri Derneği Eşbaşkanı Sultan Yıldıztan bir konuşma yaptı.

'İŞGALCİLERE VE HAİNLERE KARŞI SAVAŞTI'

Yıldıztan, Aysel Doğan şahsında tüm Mayıs şehitlerini anarak, şunları söyledi:

"Aysel arkadaş Dersim’deki katliamları yakından biliyordu ve Türk devleti gerçeğini yakından görmüştü. Aysel arkadaş da Şehit Beritan gibi ihanetçilere asla boyun eğmedi. Aysel arkadaş, hayatının son anına kadar mücadele etti ve şehadete ulaştı. Maxmûr halkı olarak çok üzgünüz. Hepimiz Aysel Doğan’ı yakından tanıyor ve işgalcilere ve hainlere karşı direnişini biliyoruz. Düşman şehitlerin mezarlıklarına saldırdığında, Aysel yoldaş orada, ‘düşman kemiklerimizden korkuyor’ dedi. Ve evet, düşman şehitlerimizin kemiklerinden korkuyor. Şehit Aysel Doğan cezaevinde de kaldı ve Mazlum Doğan ve arkadaşlarının direnişini gördü. Şehit Aysel’in hayatı mücadelelerle geçti. Kampta da kaldı ve burada bizimle birlikte birkaç kez açlık grevine girdi. Şehitlerimizin verdiği emek karşısında minnettarız. Sonuna kadar onların izinden gideceğimize ve şehitlerimizin hayallerini gerçekleştireceğimize söz veriyoruz.”

Aysel Doğan için Şehit Aileleri Derneği’nde kurulan taziye çadırına ziyaretler sürüyor.