Maxmûr'da coşkulu 15 Ağustos kutlaması

15 Ağustos Atılımı’nın 38. yıl dönümü Maxmûr Mülteci Kampı’nda büyük bir coşkuyla kutlandı.

Şehit Rustem Cudi Mülteci Kampı’nda (Maxmûr) 15 Ağustos Atılımı’nın 38. yıl dönümü büyük bir etkinlikle kutlandı. Kamp halkının katılımıyla Maxmûr Kültür ve Sanat merkezinde yapılan etkinlik tüm şehitler için saygı duruşuyla başladı.
Saygı duruşunun ardından Şehit Rustem Cudi Kampı Halk Meclisi Eşbaşkanı Filiz Budak, günün anlam ve önemine ilişkin konuştu.

'EGİD'İN RUHUYLA DİRENİYORUZ'

Konuşmasına Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, özgürlük savaşçıları ve tüm yurtsever Kürt halkının Diriliş Bayramı’nı kutlayarak başlayan Filiz Budak, devamında şunları söyledi:
"Ölümden uyanışın 38. yıldönümü tüm Kürt halkına kutlu olsun. İlk kurşun mücadele ve iradeye dönüştü. 15 Ağustos kurşunu köleliğe sıkıldı. Komutan Egid’in ruhu ile kendimizi eğitiyor ve direniyoruz. Bu yüzden kimse bizlere geri adım attıramaz. Gerillalarımız şimdi bu ruhla kimyasal silahlara karşı direniyor. Bizler şu an Zap, Avaşin ve Metina’da işgalcilere karşı savaşan gerillalarımıza en sıcak selamlarımız gönderiyoruz. Zafer onların olacaktır. Çünkü Egid’in çizgisi barış ve özgürlük çizgisidir.”
Etkinlikte Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve HPG Karargah Komutanı Murat Karayılan’ın Diriliş Bayramı ile ilgili görüşlerine ilişkin bir sinevizyon gösterimi yapıldı.
Ardından Kevana Zêrin-Tev Çand müzik grubu, Hêviyên Zap’ê halay ekibi, Sanatçı Bager Medi ve Şehit Ehmed Rubar halay ekibi sahne aldı.
Kürdistan Komünist Partisi (Hizbî Şûî Kürdistan), Goran Hareketi, Dêrîn (eski) peşmerge ve YNK üye ve temsilcileri de şu şekilde 15 Ağustos mesajları verdi:
Kürdistan Komünist Partisi’nin mesajı: “Kürt halkının direnişi başarılı olmuştur. Kürt halkının direniş sayesinde düşman yenilmiştir. 15 Ağustos vesilesiyle tüm Kürdistan şehitlerini anıyor ve tüm Kürt halkının bayramını kutluyoruz.”
Goran Hareketi’nin mesajı: “Tüm Kürt halkının 15 Ağustos Direniş Bayramı’nı kutluyoruz.”
Xazi Feysal tarafından okunan YNK’nin mesajı: “Bu devrimde tüm Kürt tarafları şehit vermiştir. Bizler bu kutsal günde tüm Kürt parti ve örgütlerine birlik ve beraberlik çağrısında bulunuyoruz. Huzur içinde yaşayabilmek için birliğe ihtiyacımız var.”
Son olarak Hozan Comert ve Hozan Pashawa şarkılar seslendirdi.