Maxmur’da Sara Goyi ve Ruken Zelal için anma töreni

Mersin’de 26 Eylül 2022’de fedai eylem düzenleyerek şehit düşen Sara Tolhildan Goyi ve Ruken Zelal, Maxmur Mülteci Kampı’nda düzenlenen bir törenle anıldı.

İşgalci Türk devletinin kimyasal silahlarla gerçekleştirdiği saldırılara karşı 26 Eylül 2022 tarihinde Mersin’in Mezitli ilçesinde fedai bir eylem gerçekleştiren Sara Tolhildan (Dilara Urper) ve Ruken Zelal (Emel Feremez Hüseyin), Maxmur’da anıldı.

Maxmur Genç Kadınlar Hareketi ve Şehit Aileleri Komitesi’nin, Sara Goyi ve Ruken Zelal’ı şehadetlerinin birinci yıldönümü dolayısıyla düzenlediği anma bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Maxmur Genç Kadınlar Hareketi adına konuşan Kajin Ozek, Sara Tolhildan ve Ruken Zelal şahsında tüm Kurdistan şehitlerini anarak, “Bizler Genç Kadınlar ve kamptaki yurtsever halk olarak şehitlerimizin takipçisi olacağımızın sözünü yineliyoruz. Bizlerden ayrılan her yoldaşımızın izinde güçlü bir inançla ilerleyeceğiz. Onlar her zaman yüreğimizde yaşayacak” dedi.

Sara Tolhildan’ın ailesi adına konuşan şehidin halası Cemile Tong, “Şehit yalnızca bizlerin değil, tüm Kürt halkının şehididir. Önder Apo ve mevzilerde direnen gerilla yoldaşları şahsında tüm gerillaları anıyorum. Şehitlerimiz için söyleyeceğimiz her söz eksik kalacaktır. Şehit Sara’nın şehadetiyle gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

Daha sonra şehitlerin yaşamları ve mücadelelerine ilişkin bir sinevizyon gösterimi yapıldı. Anma töreni “Bijî Serok Apo”, “Jin Jiyan Azadî’ sloganları eşliğinde sona erdi.